The Flanders Cup

Op 8 en 9 juni brengen we, met het internationaal Powerchair Hockeytornooi The Flanders Cup, teams uit heel Europa naar sporthal De Krekel in Izegem. Een weekend vol mooie, spannende wedstrijden en heel wat plezier!

Dit tornooi vindt elke twee jaar plaats in West-Vlaanderen, Belgiƫ en wordt georganiseerd door Bryan Vantornhout en Hedwige Van Steen in samenwerking met sportclub GIDOS. Het doel van de cup is om spelers een kwalitatieve, leuke en spannende cup te geven en tegelijk het topniveau naar ons kleine land te halen. Met de opbrengst wordt de sportclub gesteund in de zware kosten die gepaard gaan met deze sport.

In 2014 had Bryan Vantornhout, Powerchair Hockeyspeler bij Gidos Screamers en toen ook bij het nationaal team, het idee om een Powerchair Hockeytornooi te organiseren voor clubs over de hele wereld. De bedoeling was om kwaliteit en plezier te bieden aan iedereen en tegelijk geld in te zamelen voor het nationaal team. Hiermee konden kosten gedrukt worden voor deelnames aan WK’s en EK’s. Hedwige Van Steen, teamgenoot bij zowel de Screamers als het nationaal team, hielp met communicatie naar de teams toe en de Facebookpagina. De eerste editie was zeer succesvol met 6 tevreden deelnemers: een mooie start!

Na de moeizame samenwerking met het nationaal team besloten we het tornooi met en voor onze sportclub GIDOS te organiseren in 2015. Dankzij deze mooie samenwerking en de vele verbeteringen die we maakten (o.a. een grotere sporthal, beter hotel), was het een toptornooi met maar liefst 10 deelnemers! Iedereen was zeer tevreden en vroeg al naar de volgende editie. Die kwam er in 2017 met opnieuw verbeteringen en maar liefst 11 deelnemers!

We zijn trots op de kwaliteit, de service en het plezier dat we de teams brengen en zijn vastberaden elke twee jaar deze cup te organiseren. Dit jaar wordt ongetwijfeld opnieuw een schitterend succes en voor het eerst zijn we volledig volgeboekt met 12 deelnemers!

Op de Facebookpagina (facebook.com/FlandersCup) kun je het laatste nieuws volgen maar ook op deze pagina vind je een overzicht met handige informatie over de cup. Hopelijk mogen we je verwelkomen op 8 of 9 juni, want deze sport is zeer boeiend en trekt alle supporters volledig mee in het spel!