Welkom aan nieuwe trainer Robert Visser en speelster Dijana Lešić

We hebben dit seizoen gelukkig ook goed nieuws te melden, want we krijgen versterking in het team! Robert Visser wil het volle potentieel uit ons team halen met zijn visie en Dijana Lešić versterkt ons als blokker!

Vorig seizoen kregen we het slechte nieuws dat onze trouwe trainer Marnik Demets een tijd buiten strijd zou zijn en waarschijnlijk niet meer zou terugkomen naar Gidos. Toen moesten we op zoek naar iemand die de trainingen kon geven en ons team kon leiden op competitiedagen. Gelukkig wou onze scheidsrechter Matthias Vanhove zijn agenda vrijmaken om creatieve trainingen te geven. Op competitiedagen had hij zijn eigen verplichtingen, dus vreesden we dat we het zonder trainer zouden moeten stellen. Enter Rob.

We kennen Rob Visser al enkele jaren in de Powerchair Hockeywereld, aangezien hij vaak aanwezig is op competitiedagen in België en Nederland. Soms als supporter en soms als scheidsrechter, maar we hebben hem ook al zien coachen. Hij heeft een duidelijke visie en motiveert zijn team telkens enorm. Begin 2018 plaatsten we een oproep op Facebook waarin we op zoek gingen naar twee buschauffeurs die ons naar een internationaal Powerchair Hockeytornooi in Zwitserland wilden brengen. Rob werd uiteindelijk een van hen. We hadden geen coach mee en Rob was zo geboeid dat hij zich niet kon inhouden om te coachen. Het klikte meteen en we beleefden samen een toptornooi, waar we maar nét naast het goud grepen.

Toen we dus een trainer nodig hadden voor onze competitie in België en Nederland, aarzelde Rob geen seconde. Hij hielp ons heel het seizoen door de moeilijkste wedstrijden in de Hoofdklasse in Nederland en deed dat met veel plezier. Het probleem was alleen dat hij onze fouten weinig kon verbeteren, omdat hij ons nooit zag trainen. Daarom hakte hij de knoop door en besloot hij ook onze trainer te worden.

4 september hadden we onze eerste training en we voelen het nu al, dit wordt een topseizoen!

In het team zelf krijgen we ook versterking, want Dijana Lešić komt bij ons spelen! Ze is zeker gekend binnen de Powerchair Hockeywereld, want ze speelt al sinds 2009 mee bij The Antwerp Wheelblazers. Eerst nog op een lager niveau als handstickspeler, maar met inzicht en ervaring schopte ze het tot het eerste team. Daar werd ze een belangrijke blokster die anderen – en ons – het vuur aan de schenen legde. Dijana studeerde af in het middelbaar en wou hogere studies doen. De combinatie met Powerchair Hockey werd moeilijk en ze zette haar passie noodgedwongen even op pauze. Door de invoering van het puntensysteem in Nederland kon ons team echter wel wat versterking gebruiken. We dachten uiteraard meteen aan Dijana, aangezien we haar kennen en weten wat ze kan. Na wat beraad besliste ze dan toch om ons team te vervoegen in de Overgangsklasse in Nederland! Daar zal ze, ditmaal samen met ons, anderen het vuur aan de schenen leggen. Welkom Dijana!

Met deze leuke nieuwtjes zien we het nieuwe seizoen helemaal zitten. We gaan er vol voor en kijken vooruit naar een leuke tijd!

Hedwige Van Steen, 17 september 2019