Ook Matthias Velghe stopt noodgedwongen met Powerchair Hockey

Op korte tijd zijn verschillende spelers gestopt met Powerchair Hockey binnen Gidos. Helaas bijna altijd door medische redenen. Ook voor Matthias Velghe is dit het geval, hij speelt al 17 jaar bij Gidos Dragons.



Enkele maanden geleden bereikte ons het nieuws dat Matthias door zijn spierziekte Duchenne terminaal is verklaard. Hij zit op zijn laatste krachten en heeft alle activiteiten daardoor onmiddellijk moeten stopzetten. Ook Powerchair Hockey valt daaronder.

Matthias leerde Powerchair Hockey kennen in 1998 toen hij op school zat in Gentbrugge. Daar speelde hij bij de LA Fants. In 2002 veranderde hij van school en kwam hij naar Dominiek Savio. Zo maakte hij dus ook de omschakeling naar Gidos.

Het was toen snel duidelijk dat hij een enorme fan was van de sport. Hij werd een vaste waarde bij de Dragons, waar hij zowel blokker als keeper was. Ook kocht hij als een van de eersten een sportrolstoel, speciaal om op volle snelheid van deze sport te kunnen genieten. Matthias was er altijd bij op de competitiedagen in Regio Zuid in Nederland en in de competitie in Belgiƫ.


Naast Powerchair Hockey zette Matthias zich voor een heleboel andere dingen in. Zo organiseerde hij vier keer Rollend Door Vlaanderen, een actie waarbij hij voor het goede doel met andere rollers zeer lange tochten aflegde langs o.a. de kust en de frontlinie van WO1. Ook richtte hij samen met anderen de vzw Refuse To Sink op, waarmee hij geld ophaalt om mensen met Duchenne te helpen. Matthias is ook een enorme fan van AA Gent.


Enkele jaren geleden kocht Matthias zelfs een tweedehandssportrolstoel voor de Dragons. Een prachtig cadeau waar de ploeg dankbaar gebruik van maakt.

We willen Matthias graag bedanken voor alle mooie jaren bij ons. We hebben heel wat leuke momenten beleefd en konden altijd goed met hem babbelen. Zeker over het voetbal waren we nooit uitgepraat.

We wensen Matthias nog veel sterkte toe in deze periode, die hij beleeft in veel warmte bij zijn familie.

Hedwige Van Steen, 26 september 2019