Afscheid van twee legendes in onze club: trainer Marnik Demets en speler Björn Sarrazyn

Met de start van het nieuwe seizoen moeten we helaas het vertrek van Marnik Demets en Björn Sarrazyn aankondigen, die allebei wegens gezondheidsredenen gedwongen zijn om onze club te moeten verlaten.

Vorig seizoen werden we opgeschrokken door nieuws dat het niet goed ging met onze trouwe trainer Marnik Demets. In afwachting van zijn herstel moest hij veel van zijn nevenactiviteiten laten vallen, waaronder zijn geliefde sport Powerchair Hockey.

Na enkele maanden herstel werd het duidelijk dat Marnik het rustiger aan zou moeten doen en dat het tijd was om te genieten van zijn vrije tijd, wat hij meer dan verdiend heeft. Marnik heeft dus alle activiteiten binnen Powerchair Hockey en het zwemmen stopgezet en we zullen hem niet vaak meer zien.

Marnik zet zich al sinds eind jaren 80 in binnen Gidos en is gepassioneerd door Powerchair Hockey en zwemmen. Binnen onze sport gaf hij alle trainingen, woonde hij alle competitiedagen bij, verzorgde hij
de nodige administratie en in uitzonderlijke gevallen reed hij zelfs met de spelersbus. Daarnaast was hij ook nog competitieleider van de Belgische competitie. Onze enthousiaste duizendpoot miste niets en deed het allemaal met veel toewijding, waar wij hem uiteraard enorm dankbaar voor zijn.

Marnik is nu gestopt, maar hij blijft onze sport wel nauw volgen en we houden hem graag op de hoogte van onze verwezenlijkingen. We willen Marnik uit de grond van ons hart bedanken voor alle mooie jaren, we hebben veel leuke herinneringen om op terug te kijken. Onze prestaties waren nooit mogelijk geweest zonder hem en we zijn hem eeuwig dankbaar voor alles wat hij voor ons betekend heeft.

Ook Björn Sarrazyn verlaat onze club omwille van gezondheidsredenen. Hij geeft zich altijd de volle 100% en dit heeft doorheen de jaren de tol genomen van zijn speelarm. Daarom heeft hij na The Flanders Cup de hockeystick aan de haak gehangen. Björn is een legende binnen de sport en heeft doorheen de jaren bij velen de monden doen openvallen met zijn talent. De acties en doelpunten die hij maakte waren mooi om naar te kijken, maar vrijwel onmogelijk om na te doen. Hij tilde ons team naar een hoger niveau en behaalde veel mooie prestaties met ons.

In 2005 ontdekte hij de sport dankzij Matthias Velghe, ook een Powerchair Hockeyspeler van onze club. Björn raakte gebeten door de sport en klom snel omhoog tot het eerste team. Daar evolueerde hij tot sleutelfiguur. Samen met ons werd hij 11 keer op rij kampioen van België en overleefden we 10 jaar in de Hoofdklasse, de hoogste klasse van de Nederlandse competitie. Een memorabel moment was de winst van het GP Bulls tornooi in 2015.

Ook in het nationaal team was hij een onmisbare schakel. Samen met hem behaalde het nationaal team haar beste resultaten: zilver op het EK in 2012 en zilver op het WK in 2014. In 2016 stopte hij bij het nationaal team, maar zelfs dan is hij nog steeds de huidige topscoorder van zowel het team als van de wereld.

Het is jammer dat hij zijn passie moet stopzetten en we zullen hem allemaal erg missen binnen het team. We willen hem graag bedanken voor alle mooie en leuke momenten die we samen beleefd hebben en kijken terug op een fantastische periode met hem. Ook Björn blijft onze prestaties uiteraard volgen en we zullen hem zeker nog zien.

Zonder Björn is het voor ons team enorm wennen, dit seizoen zullen we ons focussen op een nieuwe manier van samenspelen en het verder ontwikkelen van onze individuele kwaliteiten.

Hedwige Van Steen, 9 september 2019