Degradatie voor Gidos Screamers na 10 jaar in Nederlandse Hoofdklasse

Ons pechseizoen is helaas slecht geëindigd. Door een kapotte rolstoel en ziekte slaagden we er niet in om op de laatste competitiedag van het seizoen in Arnhem aanwezig te zijn. Hierdoor verliezen we de twee te spelen wedstrijden van die dag automatisch met 0-5 en worden er 6 van onze 9 vergaarde punten afgetrokken. Dit heeft als gevolg dat we, na 10 onafgebroken jaren in de Hoofdklasse, degraderen naar de Overgangsklasse.

Hoewel dit uiteraard erg jammer is, denken we dat een jaartje in een lagere klasse eens deugd kan doen voor ons team. We zullen beter kunnen leren aanpassen aan het nieuw ingevoerde puntensysteem en kunnen weer wat werken aan de motivatie. Iets wat toch moeilijk te behouden was door de steeds grotere verliezen die we leden. Bedankt ook aan coach Rob om ons in dit seizoen bij te staan nadat onze trouwe coach Marnik door gezondheidsredenen moest afhaken.

We hopen dit seizoen mooi te kunnen afsluiten door goede resultaten te behalen op ons eigen internationaal Powerchair Hockeytornooi The Flanders Cup, dat doorgaat in sporthal De Krekel op 8 en 9 juni. Het niveau zal erg hoog liggen, maar uiteraard gaan we ook volop voor plezier!

In augustus kunnen we hopelijk het nieuwe seizoen goed beginnen met opnieuw een deelname aan het internationaal GP Bulls tornooi in Eindhoven. Daarna gaan we in de competitie terug werken aan een TEAM, in de hoop sterker te kunnen terugkeren naar de Hoofdklasse.

Hedwige Van Steen, 28 mei 2019