Gidos Screamers domineert alle wedstrijden, Gidos Dragons haalt belangrijke winst binnen

16 maart speelden we al de derde competitiedag van het Belgische seizoen in de Super League in Diepenbeek. Voor de Screamers stonden er drie wedstrijden op het programma, voor de Dragons maar twee. Vooral de wedstrijd tussen Dragons en Somival 2 was belangrijk.

Dat beide Gidos-teams moeten afreizen naar het verre Limburg om tegen elkaar te spelen lijkt belachelijk, maar het was wel zo. Gelukkig stonden er nog andere wedstrijden op het programma. Nadat Bryan’s sportrolstoel vorige week in Ulvenhout terug wou rijden, had hij geen zin in alweer een zaterdag competitie, dus gaf hij er dan maar opnieuw de brui aan. Aangezien alle sportrolstoelen bezet waren, besloot Bryan als laatste man aan ons doel te blijven staan in zijn gewone rolstoel.Tegen onze Dragons lukte dat ook. Fuxin en Hedwige zetten hoge druk, Björn nam over wanneer nodig. Die druk werkte en we scoorden het ene na het andere doelpunt. Hedwige scoorde zelfs twee keer, wat telt voor 4 doelpunten in België. In de tweede helft scoorde Tom van de Dragons wel een eerredder, wat de eindstand op 1-17 bracht.

De tweede wedstrijd van de Screamers was tegen Wheelblazers 1. Aangezien deze Antwerpenaren volle gas rijden, besloten we Mark als laatste man op het veld te zetten en Bryan in doel. Dat werkte prima. Telkens als iemand door onze verdediging brak, kwam Mark als een muur aangereden om het doel te beschermen. Björn en Fuxin scoorden vlotjes. Pas op het einde van de wedstrijd konden ook de Wheelblazers een eerredder scoren: 1-22.


Daarna was het aan de Dragons om zich te bewijzen tegen Somival 2. Ze hadden al eens gewonnen tegen Somival 2, dus als ze deze wedstrijd gelijkspeelden of wonnen, waren ze zeker van behoud. Aangezien de Dragons door het puntensysteem telkens maar 1 handstickspeler (Gilles of Tom) kunnen opstellen, was de opdracht overduidelijk bij Somival: Gilles of Tom weghouden van de bal. De overige spelers van de Dragons en zeker doelman Steve kregen daardoor heel wat werk in de verdediging. In de aanval was het vooral Quinlan die Gilles of Tom door die muur moest krijgen. Wanneer Gilles of Tom werd vastgezet, slaagde Quinlan er zelfs in om de bal bij te houden, weg van Somival. In de eerste helft redde Steve maar liefst 6 van de 10 schoten van Somival 2. Tom scoorde tweemaal, wat de tussenstand op 4-2 bracht.


In de tweede helft bleef het een echte strijd en het geroep en geklaag werd duidelijk luider aan de kant van Somival. Met nog een kleine tien minuten te gaan scoorde Gilles de 7-6 en meteen daarna de aansluitingstreffer. Niemand kon hem nog tegenhouden, ook het geklaag niet. Gilles scoorde nog tweemaal en bracht zo een 7-9 op het scorebord, een mooie overwinning voor de Dragons na een bloedstollende wedstrijd.

Meteen daarna speelde Gidos Screamers tegen Somival 1. Aangezien we in de aanval maar met drie waren, was het moeilijker om gaten te vinden. Met wat hulp van Mark ging het veel vlotter en de schoten op Somival’s doel namen al snel toe. In de eerste helft scoorde Björn 7 keer en Fuxin 3 keer, in de tweede helft scoorde Fuxin 7 keer en Björn 5 keer. Somival kreeg enkele kansen die af en toe op doel waren, maar Mark en Bryan vingen dit perfect op. Eindstand 0-22.Volgende competitiedag in Merksem op 18 mei moeten de Screamers nog maar één wedstrijd winnen om zeker te zijn van het 11de kampioenschap op rij. Voor de Dragons is de missie normaal gezien al geslaagd.

Hedwige Van Steen, 13 mei 2019