Gidos Screamers Belgisch kampioen voor 11de jaar op rij, Gidos Dragons verzilvert behoud

Op een door omstandigheden zeer klein uitgevallen laatste competitiedag in de Belgische Super League op 18 mei won Gidos Screamers alle wedstrijden. Hierdoor zijn we voor het 11de jaar op rij kampioen.

Een vijftal dagen voor de competitiedag in Merksem, georganiseerd door The Antwerp Wheelblazers, kregen we te horen dat onze tweede ploeg Gidos Dragons forfait zou moeten geven door te veel zieke spelers. Gelukkig betekent dit in de Belgische competitie enkel forfaitcijfers (0-10) en geen punten aftrek, waardoor het team nog steeds tamelijk zeker was van behoud in de Super-League.

Het wedstrijdschema werd aangepast en de competitiedag werd 3 wedstrijden kleiner. Vrijdag 17 mei raakte echter bekend dat ook Somival 2 niet aanwezig kon zijn. Nog eens 3 wedstrijden werden geschrapt en enkel de wedstrijden Rhodie 1 tegen Wheelblazers en Rhodie 1 tegen Gidos Screamers bleven over.


De Wheelblazers lieten het niet aan hun hart komen en probeerden in hun enige wedstrijd voor eigen publiek alles te geven. Bijna viel dit in het water toen de bus van Rhodie dichtbij de sporthal met een platte band stond, maar gelukkig kon de wedstrijd met enige vertraging toch doorgaan. Al snel maakten de Wheelblazers hun belofte waar en het was lang onduidelijk wie er zou winnen. Pas helemaal op het einde maakte Rhodie het verschil.

Dan was het aan ons om het tegen de Limburgers op te nemen. We kwamen traag op gang en daar profiteerde Rhodie van met een eerste doelpunt. Dat duurde gelukkig niet lang. We werden wakker en lieten ons niet meer verrassen. Ons samenspel ging goed en Rhodie’s kansen bleven beperkt. Zowel in de aanval als in de verdediging waren we geduldig en de wedstrijd keerde snel in ons voordeel. De 3-18 eindstand was dan ook overduidelijk.


Aangezien we de wedstrijd tegen Somival E2 reglementair winnen, zijn we ook dit seizoen ongeslagen en zijn we voor de 11de keer op rij Belgisch kampioen! We zijn ongelooflijk blij met deze mooie reeks en hopen ook volgend jaar hierop verder te breien. Bedankt ook aan coach Rob om ons in dit seizoen bij te staan nadat onze trouwe coach Marnik door gezondheidsredenen moest afhaken. Gidos Dragons heeft alweer behoud bemachtigd en mag ook zeer trots zijn op deze prestatie. Volgend seizoen gaan we er weer volop voor!

Hedwige Van Steen, 28 mei 2019