Tweemaal zwaar verlies voor Screamers op verre competitiedag in Hoogeveen

19 januari reisden we voor de gelegenheid met camionetten in plaats van met een bus af naar het verre Hoogeveen, gelegen in Noord-Nederland. Daar moesten we spelen tegen de Pont E1 en E-Team Emmen E1: twee teams waar we van kunnen winnen als iedereen aanwezig is. Helaas mocht Björn nog steeds niet spelen door zijn schorsing en konden ook Bryan en Gilles er niet bij zijn door ziekte. Gelukkig waren we net met vijf.

We waren vooral aanwezig om geen minpunten te krijgen (waardoor we zouden moeten degraderen), maar zouden ons uiteraard niet laten doen in onze twee duels. De bedoeling was om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken en zelf als team zo goed mogelijk te spelen.

Tegen de Pont E1 voelden we dat we aardig in ons opzet slaagden. Fuxin en Tom vonden elkaar goed op het veld. Het leverde weinig doelkansen op, maar we konden de bal veel langer bijhouden en speelden zeker mee, vooral in de eerste helft. De Pont zette met drie druk, dankzij goed teamwork namen ze echter niet constant de bal af. Ook de communicatie verliep goed.


Vroeg in de wedstrijd slikten we het eerste tegendoelpunt. Na wat zoeken kwamen we beter in de wedstrijd en de verdedigingstactiek deed zijn ding. De Pont kon niet doen wat het wou en de frustratie was merkbaar te horen. We slaagden dus in ons opzet, maar uiteraard konden we niet alle doelpogingen tegenhouden. De Pont knalde vanop afstand met wat geluk de 2-0 en 3-0 binnen. Kort voor het einde slikten we ook een vierde tegendoelpunt, maar Tom kon daarna op een counter de bal perfect binnenschieten: 4-1 ruststand.

In de tweede helft domineerde de Pont van begin tot einde. We konden veel kansen tegenhouden, toch weerhield dat de Pont er niet van om nog 8 keer te scoren. Wel kon Fuxin nog een mooi doelpunt meepikken voor ons team, zo eindigde de wedstrijd met 12-2. Een zwaar verlies, maar toch hebben we ons goed verdedigd.

Na een uurtje letterlijk en figuurlijk opladen was het aan organiserend E-Team Emmen om tegen ons te spelen. Die wedstrijd werd een ware afslachting en de doelpunten vlogen ons om de oren. Gelukkig konden we toch af en toe een doelpuntje meepikken. In de eerste helft scoorde Fuxin tweemaal, een keer op de counter en een keer vanuit een zeer scherpe hoek.


De tweede helft begonnen we met een 9-2 stand, maar lang bleef deze niet staan. Pas bij 13-2 kon Fuxin dankzij een combinatie met Tom nog eens scoren. Fuxin scoorde nog tweemaal, Tom nog eenmaal. Het eindsignaal was een verlossing maar de eindstand was keihard: 19-6 verlies.

Na twee competitiedagen pijnlijke verliezen te hebben geleden, hopen we ons seizoen een tweede adem te kunnen inblazen op de competitiedag in Ulvenhout op 9 maart. Dan mag Björn terug meespelen en we hopen natuurlijk ook dat Bryan en Gilles dan hersteld zijn. 9 maart is het belangrijk om zeker tegen Push E1 te winnen, wat we tegen Upward E1 doen valt nog te zien.

Hedwige Van Steen, 31 januari 2019