De Devils staan halfweg de competitie ongeslagen aan de leiding

Op woensdag 9 januari speelde de derde ploeg, de Devils, tijdens de tweede competitiedag twee wedstrijden in de Belgische tweede klasse. Deze wedstrijden worden altijd afgewerkt in Gentbrugge. Als ze net als de vorige keer al hun wedstrijden wonnen lees je in dit verslag.

In de eerste wedstrijd van de dag kwamen ze in actie tegen de Joysticks. Het startende viertal voor deze wedstrijd bestond uit Shadi, Kobe, Artuur en Arne. Ze begonnen meteen sterk aan de wedstrijd, vlak na de aftrap kon Arne al de 1-0 maken. Ze bleven de hele eerste helft domineren. Wanneer de tegenstander in balbezit kwam zetten ze die onmiddellijk onder druk om de bal te recupereren. Onze spelers konden keer op keer mooie combinaties opzetten en kansen creëren. Ze kregen ook een strafbal in ons voordeel die helaas door Arne gemist werd. Na een aantal gemiste kansen konden ze halfweg de eerste helft de voorsprong eindelijk verdubbelen via Artuur. Kort daarna scoorde Artuur opnieuw na een combinatie met Arne. Nog voor de rust werd het 4-0 na een individuele actie van Arne.


Tijdens de rust voerde de trainer, Jelle, een dubbele wissel door. Kobe werd vervangen door Dylan, die dit seizoen voor het eerst meedeed. En Arne ging naar de kant ten voordele van Jelle. De tweede helft ging op dezelfde manier van start met opnieuw een vroege goal. Deze keer belande de bal via een tegenstander in de stick van Artuur die de bal tussen enkele spelers door in doel schoot. Er werden minder kansen gecreëerd dan in de eerste helft maar ze behielden gemakkelijk het overwicht. De tegenstander kon slechts één keer dreigen, dit kwam echter door een onoplettendheid van één van onze eigen spelers. Jelle schoot de bal vanuit de verdediging zonder kijken in de stick van een tegenspeler die zo in het eigen doel belandde. Doordat het doelpunt gemaakt werd door een speler met een T-stick telt dit in België voor twee doelpunten. Op het einde van de wedstrijd legde Artuur met een afstandschot de 6-2 eindcijfers vast.

De tweede en laatste wedstrijd tegen Silos Obelix gingen de Devils met dezelfde spelers van start zoals in de vorige wedstrijd. Ze mochten de aftrap nemen en trokken meteen in de aanval op zoek naar een vroege voorsprong. Dat lukte hen vlug via een gekruist afstandschot van Arne uit een scherpe hoek. Ook in deze wedstrijd zetten ze meteen druk op de tegenspeler in balbezit. Zo kon de tegenstander voor weinig of geen gevaar zorgen. Na de balrecuperatie zochten ze snel het vijandige doel op. Arne kon op de tegenaanval zo nog twee keer scoren en na een assist van Arne zorgde Artuur voor een 4-0 ruststand. Ook Kobe blokte goed mee en keeper Shadi had nog een redding in huis voor ze gingen rusten.


Voor de start van de tweede helft werden er opnieuw twee wissels doorgevoerd. Dylan kwam terug in de plaats van Kobe en deze keer ging Artuur naar de kant voor Jelle. Verdedigend kwamen ze niet echt meer in moeilijkheden. Shadi moest geen bal meer tegenhouden doordat verdediger Dylan alles tegenhield. Jelle en Arne bleven de tegenstander constant onder druk zetten. Iedere keer ze de bal afpakten zetten ze een snelle tegenaanval op. Ze kregen nog een heel pak kansen maar daarvan konden ze er maar twee meer benutten. Na twee schoten op doel van Arne kon Jelle in de herneming telkens scoren. Hierdoor wonnen ze ook deze wedstrijd gemakkelijk. De wedstrijd eindigde op 6-0.

Halfweg de competitie in de tweede klasse staat onze derde ploeg, de Devils, ongeslagen aan de leiding. Zo hebben ze nu al tegen iedere tegenstander gewonnen. De spelers zijn heel enthousiast en geloven terecht in hun titelkansen. De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 13 maart.

Mark Tansens, 29 januari 2019