Mooie overwinningen voor Gidos Screamers, Gidos Dragons verliest tweemaal zwaar in de Super League

8 december stond voor beide teams 2 wedstrijden op het programma in Waregem, waar Somival de 2de competitiedag organiseerde. De Screamers misten ook deze keer Bryan, waardoor Quinlan het team vervolledigde.

Met twee wedstrijden te spelen op een zeer dichte locatie voelt een competitiedag veel relaxter aan, maar door een forfait van Somival 2 hadden de Screamers nog maar één wedstrijd te spelen tegen Somival 1. Onze Dragons namen het om 12u op tegen Somival 1. Helaas konden ze weinig tegenstand bieden, het was ook moeilijker voor hen zonder Quinlan. Met een eerredder werd het een 14-1 verlies.

De enige te spelen wedstrijd voor Gidos Screamers was tegen gastheer Somival 1, die voor de gelegenheid bezoek kreeg van een cameraploeg Focus/WTV. Onze wedstrijd werd gefilmd, wat het net iets leuker maakte. In het begin wilde het maar niet lukken. We lieten gaten in onze verdediging waardoor Somival kansen kreeg en in onze aanval werkten we niet af. Na heel wat zoeken scoorden we de openingstreffer, maar Somival maakte daar meteen 1-1 van. We namen de wedstrijd in handen en scoorden in de eerste helft nog enkele keren. In de tweede helft had Somival het moeilijker. Er werd meer gebotst en geklaagd, wat ons uiteraard nog meer aanmoedigde. We speelden goed samen en zorgden alsnog voor een duidelijke 18-1 overwinning. Door forfait van Somival 2 wonnen we die wedstrijd automatisch met een score van 10-0.

Gidos Dragons speelde tegen Rhodie een aartsmoeilijke wedstrijd waarin het vechten was om iets te kunnen doen. De Dragons maakten er het beste van en scoorden toch 3 keer. Eindstand 3-18.

Halverwege de Belgische competitie staat Gidos Screamers ongeslagen aan de leiding. We hopen ook dit seizoen kampioen te mogen worden. De Dragons staan voorlaatste en gaan voor behoud. 16 maart zijn we te gast in Diepenbeek voor de reeds voorlaatste competitiedag. Daar speelt Gidos Screamers 3 wedstrijden, waarvan 1 een duel is tegen de Dragons. De andere tegenstanders zijn Wheelblazers 1 en Somival 1. Gidos Dragons speelt behalve tegen de Screamers tegen Somival 2. Die laatste wedstrijd zal belangrijk zijn om in de Super-League te blijven.

We sluiten dit jaar dankbaar af en mogen terugkijken naar mooie prestaties. Gidos Devils speelde een mooi eerste seizoen in de derde klasse van België en Gidos Dragons zorgde voor behoud in de Super-League. Met de Screamers verlengden we onze deelname aan de Nederlandse Hoofdklasse, werden we 2de na een bloedstollende finale op het Iron Cats tornooi in Zürich en werden we voor de 10de keer op rij kampioen in de Belgische Super League.

We hopen op een mooi 2019 en wensen iedereen fijne feesten toe!

Hedwige Van Steen, 23 december 2018