Uitstekende start van de Devils in de Belgische tweede klasse

Woensdag 7 november vond in Gentbrugge de eerste competitiedag van de eerste en tweede klasse plaats. Door de werken op de E40 waren de meeste ploegen maar net op tijd waardoor de wedstrijden met wat vertraging begonnen. Onze derde ploeg de Devils treedt dit seizoen aan in de tweede klasse. De wedstrijden duren twee keer acht minuten met tussenin twee minuten pauze. Ze speelden drie wedstrijden die ze allemaal winnend afsloten.

De eerste wedstrijd tegen SILOS Idefix begonnen ze met Shadi in doel, Kobe in de verdediging en twee handsticks Jelle en Artuur. Doordat Arne nog verzorging moest krijgen, startte hij op de bank. In de eerste helft verliep de wedstrijd gelijk opgaand. Beide ploegen kregen wel kansen maar ze werkten niet precies genoeg af en de doelmannen hielden dan ook alles tegen. Bij aanvang van de tweede helft kwam Arne de plaats van Jelle innemen. Arne nam meteen de hele ploeg op sleeptouw. Met individuele acties en goede combinaties met Artuur volgden de doelpunten elkaar in sneltempo op. Zo werd alsnog gemakkelijk met 7-0 gewonnen.

In de basisopstelling voor de tweede wedstrijd waarin we het opnamen tegen de Stickies werd één wijziging aangebracht. Deze keer begon Arne in de plaats van Artuur. Het spelbeeld in de eerste helft was ongeveer hetzelfde als in de tweede helft van de vorige wedstrijd. Alleen was het deze keer Jelle die op aangeven van Arne kon scoren ofwel Arne die de actie zelf opzette en afrondde. Aan de rust was de wedstrijd met een tussenstand van 6-0 al zo goed als gespeeld. Aan de rust kwam Artuur in de plaats van Arne. Verdedigend kwamen ze nooit in de problemen maar in de aanval waren ze niet meer bij machte om de voorsprong uit te diepen. De ruststand was dan ook de eindstand van deze wedstrijd. Zo was de tweede overwinning van de dag een feit.

De derde wedstrijd met de Wheelblazers als tegenstander gingen we van start met terug een andere basisploeg dan in de voorgaande wedstrijden. Jelle moest deze keer vrede nemen met een plaats op de bank. De wedstrijd ging goed op en neer met kansen voor beide ploegen. De Devils waren weliswaar de gevaarlijkste ploeg met twee open doelkansen. In de eerste helft werd niet gescoord en gingen we dus rusten met een brilscore. Door de spanning in de wedstrijd werden er bij de rust geen vervangingen doorgevoerd. De tweede helft bleef het aangenaam hoog tempo behouden. Er waren terug kansen langs beide zijden waarbij de doelmannen in actie moesten komen. Shadi slaagde erin om samen met Kobe de nul op het bord te houden. Aan de andere kant van het veld lukte het Arne uiteindelijk toch om op aangeven van Artuur één van de vele doelpogingen af te werken. Na een spannende wedstrijd was de 1-0 overwinning wel verdiend.


Met 9 punten op zak kunnen we dus terugblikken op een meer dan geslaagde competitiedag. In de stand tellen de Devils evenveel punten als SILOS Obelix maar toch staan ze met een beter doelsaldo aan de leiding. Op 9 januari staat de volgende speeldag voor onze derde ploeg op het programma.

Mark Tansens, 20 november 2018