Gidos Screamers wint alle wedstrijden, Gidos Dragons op weg naar behoud in de Belgische Super League

Op 27 oktober vond de eerste competitiedag van de Belgische Super League in Gits plaats, waar onze teams opnieuw het beste van zichzelf hebben gegeven. En niet zonder resultaat: beide teams haalden de gewenste punten en mogen vooruitkijken naar een mooi seizoen.

Op deze eerste competitiedag speelden zowel de Screamers als de Dragons drie wedstrijden, met de eerste wedstrijd als onderling duel. Een leuke extra was dat onze speler Tom Dewaegenare dankzij een nieuwe regel alsnog mag spelen in deze competitie bij de Dragons, ook al heeft hij de classificatie “Not Eligible”. De enige voorwaarde die hieraan verbonden is, is dat hij met 5 punten speelt. Jammer is dat op hetzelfde moment een andere regel toegevoegd werd die het teams verbiedt om met maar vier in plaats van vijf spelers te spelen. Een regel die voorlopig enkel ons team benadeelt. Bij de Dragons mochten we ook Artuur Dumont verwelkomen, een nieuwe speler die op amper één jaar goed gegroeid is binnen onze sport.


Helaas voor de Dragons werden ze op afstand gehouden, waardoor ze amper kansen kregen aan ons doel. De Screamers hielden de sterkste spelers van de Dragons uit het spel, waardoor de doelpunten hen om de oren vlogen. De 22-0 eindstand was dan ook in het voordeel van de Screamers.

De tweede wedstrijd speelde Gidos Screamers tegen de Wheelblazers, die dit seizoen met 1 team aantreden in onze competitie. De Antwerpenaren speelden zeer snel en goed samen, een knap staaltje teamwork. We verslikten ons eenmaal waardoor de bal ongelukkig in ons doel belandde, maar hielden het hoofd koel en scoorden elf keer. Het was wel een wedstrijd met veel actie, wat beide teams duidelijk leuk vonden.


Daarna was het aan de Dragons om het op te nemen tegen de Wheelblazers. Helaas konden zij niet op tegen het sterke spel van de tegenstander, waardoor ze maar 1 keer konden scoren. De Wheelblazers creëerden veel meer kansen en wonnen de wedstrijd met 1-13.

De Screamers speelden meteen daarna de derde wedstrijd tegen Rhodie. Dit is altijd de spannendste wedstrijd voor Gidos Screamers, omdat de Limburgers zeer tactisch en snel spelen. Het was erg opletten en we hebben onze tactiek moeten veranderen, maar we hielden Rhodie genoeg op afstand om de kansen te beperken. Zelf speelden we zo geduldig mogelijk, om geen onnodig balverlies te lijden. Onze inzet loonde en we wonnen met 11-4.


Gidos Dragons speelde de laatste wedstrijd tegen Somival 2. Om kans te maken op behoud, moest onze tweede ploeg winnen. De Dragons slikten enkele doelpunten, maar scoorden gelukkig vaker dan Somival 2 en haalde de eerste punten binnen met een 12-5 eindstand.

Na de eerste competitiedag staat onze eerste ploeg wederom bovenaan, een mooi begin om de 11de titel op rij te bemachtigen. Gidos Dragons is met drie punten voorlopig op weg naar behoud, maar met nog drie competitiedagen te spelen is niks zeker. 8 december zijn we te gast in Waregem voor de 2de competitiedag, waar we elk twee wedstrijden zullen spelen.

Hedwige Van Steen, 19 november 2018