Gidos Screamers voor 10de keer op rij kampioen, Gidos Dragons bemachtigt behoud

9 juni was het alles of niets voor Gidos Dragons. Van de drie wedstrijden moesten de Dragons zeker winnen tegen Wheelblazers 1 om behoud te behalen. Gidos Screamers had niets meer te bewijzen, maar wilde het seizoen in schoonheid afsluiten.

De snikhete competitiedag in Merksem begon slecht voor de Dragons: hun enige handstickspeler was Gilles. Passen was dus onmogelijk en daar maakten hun tegenstanders gretig gebruik van, door Gilles steeds te viseren en in te sluiten. De Dragons lieten dat echter niet gebeuren zonder slag of stoot. Tegen Rhodie 1, dat belangrijke spelers miste, konden ze toch 7 maal scoren. Rhodie 1 won met 13-7.


Gidos Screamers speelde meteen daarna tegen Wheelblazers 2. De gebruikelijke tactiek werd bovengehaald, waardoor de Wheelblazers amper tot aan doel geraakten en de Screamers naar hartenlust konden scoren. De Wheelblazers konden op de counter wel Bryan en Mark verrassen met een mooi geplaatste bal. Een eerredder die de eindstand op 19-1 bracht, een mooie winst voor Gidos Screamers.


Bij de Dragons stonden de zenuwen gespannen, want hun volgende wedstrijd speelden ze tegen Wheelblazers 1. Om in de Super-League te blijven, moesten ze gelijkspelen of winnen. Het was jammer om te horen dat de belangrijkste speler van Wheelblazers 1 opgenomen was in het ziekenhuis. De wedstrijd moest gespeeld worden en een gepensioneerde hockeyspeler van de Wheelblazers vervolledigde alsnog het team. Beide teams streden dapper, maar Wheelblazers 1 was duidelijk verzwakt en kon niet op tegen het mooie spel van Gidos Dragons. Gilles scoorde maar liefst 9 maal en keeper Steve liet maar 3 schoten binnen. Een broodnodige winst voor Gidos Dragons!

Vooraleer Gidos Screamers de allerlaatste wedstrijd tegen Rhodie 1 speelde, was het nog een laatste keer aan Gidos Dragons, tegen Somival 1. Somival heroverde de bal na een gemiste counter en opende zelf de score op de counter. Gilles maakte niet veel later de aansluitingstreffer en bracht de Dragons zelfs op voorsprong met een afstandsschot op de counter. Keeper Steve leek wel een schietschijf en hield het ene na het andere schot van Somival tegen. Helaas kreeg Gidos Dragons een penalty tegen waardoor Somival alsnog gelijk maakte. Een balverlies van Gilles dichtbij doel werd bestraft en Somival kwam opnieuw op voorsprong, maar Gilles counterde snel daarna en verraste de keeper met schijnbewegingen: 3-3.


Vroeg in de tweede helft scoorde Somival. Gilles vocht zich een weg naar doel en creëerde meerdere kansen via Quinlan, maar kon geen aansluitingstreffer maken. Somival daarentegen kon de voorsprong uitbouwen tot 5-3. Na heel wat zigzaggen zorgde Gilles alsnog voor de 5-4, maar scoorde daarna niet meer. Somival scoorde nog een laatste maal op de counter en keeper Steve stopte een penalty: eindstand 6-4 in het voordeel van Somival 1.

Voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen mocht Gidos Screamers het nog een laatste keer opnemen tegen Rhodie 1. We hadden gehoopt op een spannende wedstrijd, maar door de afwezigheid van meerdere spelers bij Rhodie was het al voor de wedstrijd duidelijk dat dit niet zou gebeuren. We onderschatten de Limburgers uiteraard niet omdat ze verrassend uit de hoek durfden komen. Rhodie speelde inderdaad goed, maar kon een grote achterstand niet vermijden. In de tweede helft viel Mark uit met een kapotte batterij, waardoor Jordy hem in doel verving. Een moeilijke opdracht gezien zijn schouderblessure. Jordy verbeet de pijn en speelde moedig door, maar kon niet voorkomen dat Rhodie enkele keren kon scoren. We kregen op de koop toe nog een onterechte penalty tegen. We eindigden de wedstrijd alsnog met een verpletterende 6-24 winst, en waren erg trots om op de prijsuitreiking de 10de beker op rij in ontvangst te mogen nemen. Een mooi, rond getal en een record dat we nog ver hopen uit te bouwen.


Dit 10de kampioenschap hebben we te danken aan trainer Marnik en alle spelers die de afgelopen 10 jaar gestreden hebben met ons om te winnen. Het team is sindsdien al heel wat veranderd, maar we vergeten onze spelers nooit.

Fuxin is dit jaar topscoorder met maar liefst 90 doelpunten! Björn achtervolgt met 87 doelpunten en Gilles staat op een vierde plaats met 37 doelpunten voor Gidos Dragons. Brent scoorde 4 maal. Ook Mark en Bryan pikten een doelpuntje mee dit seizoen. Met deze mooie resultaten kijken we positief het nieuwe seizoen tegemoet. Binnen tweetal weken starten de trainingen terug.

Hedwige Van Steen, 22 augustus 2018