Mooi einde van Nederlands seizoen met laatste winst in Hoofdklasse

Op 26 mei speelden we de laatste competitiedag in de Hoofdklasse. Onze laatste tegenstanders waren Upward, Black Scorpions en GP Bulls, een loodzware dag na een vermoeiend tornooi in Zürich waar we nog niet van hersteld waren. We gingen vol voor winst tegen Black Scorpions.

Ook op onze laatste competitiedag moesten we het doen zonder wisselspelers, een nasleep van het vermoeiende vriendschappelijke tornooi in Zürich. Onze aanwezige spelers waren moe en Tom was zelfs geblesseerd. We vertrokken vroeg naar het verre Arnhem met één doel: nog een laatste keer winnen van The Black Scorpions.

We speelden met Fuxin, Tom, Bryan, Mark en Hedwige. Volgend seizoen spelen we ook in de Nederlandse competitie met een puntensysteem, dus dan zullen we sowieso altijd maar met twee handstickspelers tegelijk spelen. Deze opstelling was dus een goede voorbereiding voor volgend seizoen. We wisten dat we onze eerste wedstrijd tegen Upward zouden verliezen, dus probeerden we verschillende tactieken uit. We stopten veel kansen en creëerden zelf kansen aan doel, vooral in de tweede helft werden we beter. Fuxin en Tom voelden elkaar goed aan. De 11-6 nederlaag voelde niet zwaar aan, gezien het mooie geleverde spel. 


De volgende wedstrijd tegen The Black Scorpions wilden we absoluut winnen. Of dat zou lukken was nog maar de vraag. De snelle 1-0 achterstand maakte ons alert. Fuxin zorgde via Tom voor de gelijkmaker en Tom bracht ons op voorsprong. Fuxin bouwde de voorsprong uit naar 1-3, de voorlopige tussenstand na de eerste helft.

De tweede helft begon stroef, de verdediging liep nog steeds goed maar we vonden minder vlot gaten aan doel. Na even zoeken werd ons geduld beloond: Fuxin zag Tom, paste en Tom schoot mooi binnen. Een foutje in onze verdediging kostte ons een punt, maar Fuxin scoorde nog tweemaal: 2-6. Dankzij een succesvolle counter scoorde Tom nogmaals achter de keeper. Met nog enkele minuten te gaan waren we zeker van de winst. Black Scorpions scoorde nog een laatste maal, maar met 3-7 was de winst binnen.


Na twee zware wedstrijden in het verre en warme Arnhem waren we gesloopt. Ook voor Tom was het niet meer verantwoord om met zijn geblesseerde arm verder te spelen. We voelden ons dan ook genoodzaakt om forfait te geven tegen GP Bulls, landskampioen van dit seizoen. Jammer aangezien dat ons meteen drie punten kostte, maar het was beter zo.

We sluiten het seizoen af met in totaal 11 punten op een voorlaatste plaats. We voelen dat er meer in zat, maar hebben opnieuw groei gezien bij alle spelers en zijn erg benieuwd naar het volgende seizoen, waar we door het puntensysteem maar met twee handstickspelers tegelijk zullen kunnen spelen.

Hedwige Van Steen, 21 juni 2018