Winst en gelijkspel op de voorlaatste competitiedag in de Hoofdklasse

Op 14 april speelden we in Roermond al de voorlaatste competitiedag in de Hoofdklasse. Daar namen we het op tegen Black Scorpions, E-Team Emmen E1 en de Pont E1. We hoopten op z’n minst punten te pakken tegen Black Scorpions, verdere punten waren mooi meegenomen.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Black Scorpions. We verwachtten niet veel tegenstand, maar onderschatten hen niet. Zodra de wedstrijd begon, hadden we bijna volledige controle. Vooral in de eerste helft scoorden we het ene na het andere doelpunt. Er waren veel combinaties en al onze handstickspelers (Björn, Fuxin en Tom) scoorden gezamenlijk negen keer. We vingen de tegenstand goed op, de weinige schoten werden mooi gestopt door Mark. Het enige tegendoelpunt kregen we via een afgekaatste bal.


In de tweede helft scoorden we minder, maar we hadden nog steeds controle. Daar scoorden we nog vier keer. Ook hier slikten we een tegendoelpunt, ditmaal na een miscommunicatie waar een counter uit voortkwam. Met een 2-13 eindstand mogen we spreken van een geslaagde wedstrijd. De gehoopte drie punten waren binnen.

Tegen E-Team Emmen was het begin niet zo vlot. Al na enkele seconden kregen we een afstandsschot te verwerken dat ons allemaal verraste: 0-1. Het tweede tegendoelpunt volgde al snel. Gelukkig volgde ons antwoord meteen daarna. In een counter hielden we twee spelers tegen, waardoor Björn naar hun doel kon rijden. Tom stond vrij, maar hij wist zowel de beide verdedigers als de keeper te verrassen en schoot zelf: 1-2. Dankzij een mooie combinatie tussen Björn en Tom stond het al gauw gelijk. De eerste helft eindigde uiteindelijk met 4-4.


In de tweede helft bleef het even spannend. Na lang proberen en kansen tegenhouden, scoorde Emmen als eerste. Gelukkig maakte Tom daarna twee doelpunten dankzij combinaties met Björn. Na een counter slikten we opnieuw een doelpunt, maar Björn wist te scoren met nog anderhalve minuut te gaan. E-Team Emmen wilde koste wat kost scoren om alsnog een puntje te hebben. Mark stopte een laatste schot (dat eigenlijk te hoog was), maar de bal rolde het doelgebied uit en E-Team tikte alsnog binnen onder de rolstoel. We probeerden met nog enkele seconden te gaan een laatste keer te scoren. Björn reed op volle snelheid achter het doel van E-Team Emmen, maar kwam een seconde te kort. Daardoor moest hij iets vroeger schieten en raakte de bal de paal. Een gelijkspel was verdiend, maar een winst was mooi geweest. Eindstand 7-7.

De laatste wedstrijd speelden we tegen de Pont E1. Hier hadden we nog geen enkele keer van gewonnen dit seizoen, dus we wisten dat de kans op winst ook deze keer klein was. Toch deden we ons uiterste best voor een verrassing te zorgen. We begonnen goed, maar kenden wat pech toen de Pont counterde en een eerste keer kon scoren. De tweede counter hielden we tegen, waarna we zelf counterden en via Tom de gelijkmaker scoorden. Het duurde daarna zeker vijf minuten eer er opnieuw gescoord werd. Helaas was dat in ons doel, nadat we op de counter met twee stonden tegenover drie aanvallers van de Pont. Er werd niet meer gescoord die helft. Het probleem was dat we de vele doelkansen van de Pont (soms met geluk) tegenhielden, maar zelf weinig doelkansen kregen.


De tweede helft kenmerkte zich door veel pech, waarschijnlijk het gevolg van vermoeidheid na al twee wedstrijden te hebben gespeeld op één dag. Fouten voor ons doel kosten ons in totaal drie tegendoelpunten. Een schot kaatste af op een eigen handstick waardoor die in eigen doel belandde, een pas belandde bij een tegenstander voor ons doel en door hoge druk werd de bal op het eigen doel geschoten, waarna deze afkaatste en een tegenstander alsnog tot scoren kwam. Het laatste tegendoelpunt was ten gevolge van balverlies. Gelukkig hadden we nog wat eerherstel door tweemaal te scoren in het doel van de Pont. Eerst dankzij een combinatie tussen Björn en Tom, daarna door Björn. Zo eindigde de wedstrijd met een teleurstellend 3-7 verlies.

Doorheen het gehele seizoen hebben we in totaal 11 punten verzameld. Daarmee staan we op een veilige voorlaatste plaats. Volgende competitiedag op 26 mei, morgen dus, spelen we nog drie wedstrijden tegen Upward, Black Scorpions en GP Bulls. Ook hier hopen we nog drie punten mee te nemen, verder willen we mooie wedstrijden spelen om het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Hedwige Van Steen, 25 mei 2018