Belangrijke ruime winst tegen Black Scorpions in de Hoofdklasse

Zaterdag 17 maart speelden we in Ulvenhout tegen Upward E1 en Black Scorpions E1. Na afzegging van Björn door ziekte werden de verwachtingen teruggeschroefd en hoopten we vooral op winst tegen Black Scorpions.

Ook deze competitiedag werd onze ploeg getroffen door heel wat pech. Bryans sportrolstoel was niet op tijd gerepareerd en Björn had de griep. We waren dus letterlijk met 5 spelers, er mocht niets foutgaan. Bryan ging mee als reserve, maar vooral als tactische hulpcoach. Daardoor speelden enkel Mark, Fuxin, Gilles, Tom en Hedwige.

Gezien de afwezigheid van twee belangrijke spelers werd onze verwachting om misschien punten te halen tegen Upward teruggeschroefd. De doelstelling was vooral het beperken van de schade en het meepikken van enkele doelpuntjes.

In het begin van de wedstrijd verdedigde Upward rustig, maar het hield alle gaten dicht. Bij balverlies konden we verschillende keren de bal onderscheppen, maar we slaagden er niet in echt een aanval op te zetten. Het werd al snel duidelijk dat we zouden moeten scoren op de counters. Na vier tegendoelpunten voerde Upward de druk op en reden we bijna constant op onze eigen speelhelft met de bal. Na enkele gemiste counters zorgde Fuxin voor ons zeer mooie eerste doelpunt.

Door de opgevoerde druk pasten we in de hoop zo een doorbraak te vinden, maar we werden steeds meteen omsingeld, waardoor aanvallen opbouwen vrijwel onmogelijk werd. Na een zesde tegendoelpunt wist Fuxin opnieuw te counteren, dit was ons tweede en meteen ook laatste doelpunt van de wedstrijd. We kregen in totaal nog 7 tegendoelpunten te verwerken en sloten de wedstrijd af met een 2-13 verlies. Harde cijfers, maar we hebben ons in de mate van het mogelijke verdedigd en mooie acties gemaakt.

Onze laatste tegenstander was Black Scorpions E1. Om in de Hoofdklasse te blijven, moeten we minstens twee van onze drie onderlinge duels winnen. Aangezien dit de eerste wedstrijd tegen hen was, stonden de zenuwen gespannen. We kregen al in de eerste minuut een tegendoelpunt te verwerken. Gilles onderschepte een schot op doel, waarna de bal omhoogvloog, afkaatste tegen de knie van Hedwige en net boven Marks’ stick in doel stuiterde. In de aanval was het nog even aftasten en zoeken naar de gaten, positief was dat we de bal lang konden bijhouden. Er werd af en toe ook rondgepast. Onze verdediging kon beter. We lieten de Scorpions te dicht komen en kregen daardoor te vaak doelgevaar. Gelukkig vond Fuxin een kans, die hij meteen benutte: 1-1. Helaas lieten Gilles en Tom een te groot gat open tussen hen beiden, waardoor The Black Scorpions opnieuw op voorsprong kwam. Fuxin werd bij een counter te hard weggeduwd, waardoor hij een penalty mocht nemen. Deze wist hij niet te verzilveren. Hoog tijd voor een wijziging in de tactiek, en dat wierp vrijwel meteen z’n vruchten af.

We werkten veel beter samen in zowel aanval als verdediging. Fuxin zorgde al snel voor twee doelpunten. In de laatste seconden van de eerste helft probeerde hij het eens van ver, en dat bracht ons op een mooie 4-2 voorsprong.

In de tweede helft scoorde Tom ons vijfde doelpunt met een mooie kruisbal. Na heel wat afwachten kon Fuxin de bal afnemen van de tegenstander, hij maakte vervolgens een schijnbeweging en verraste zo ook de keeper: 6-2. Nadat Fuxin even later de bal opnieuw veroverde, vond hij Gilles, die hem mooi binnentikte. Niet veel later maakte ook Tom een zeer mooie actie. Gilles stond opnieuw klaar en maakte, na een mooie pas van Tom, het achtste doelpunt. Fuxin’s afstandsschot daarna raakte maar net de paal. Ook ons volgende doelpunt was een knap staaltje teamwork met een zeer goede combinatie tussen Fuxin en Gilles, waar The Black Scorpions geen antwoord op had. Het tiende doelpunt was opnieuw een combinatie tussen Fuxin en Gilles, met Fuxin die afwerkte. The Black Scorpions kon nog één doelpunt meepikken nadat een pass per ongeluk in ons doel rolde. Ons elfde doelpunt, gescoord door Fuxin, was tegelijk ook het laatste van de wedstrijd. De prachtige 11-3 eindstand bewijst dat dit een zeer geslaagde wedstrijd was.

Met vier punten voorsprong op The Black Scorpions is de eerste stap richting behoud gezet. Komende zaterdag 14 april spelen we het tweede duel tegen de Scorpions, in hun thuisbasis in Roermond. Daarna spelen we ook nog tegen E-Team Emmen en de Pont E1. Het belooft dus weer een spannende competitiedag te worden.

Hedwige Van Steen, 12 april 2018