Zeer spannende wedstrijd tegen E-Team Emmen bezorgt ons de eerste overwinning in de Hoofdklasse dit seizoen

Zaterdag 20 januari speelden we onverwacht maar twee wedstrijden in plaats van vier op de competitiedag in Goes die we zelf organiseerden. We slaagden er gelukkig wel in een nipte overwinning te behalen tegen E-Team Emmen E1. De wedstrijd tegen GP Bulls E1 liep dan weer slechter dan verwacht en verloren we met een groter verschil.

Vrijdagavond 19 januari werd er tijdens de laatste uren nog heel wat gesleuteld aan het wedstrijdschema. Nadat de Pont E1 door ziekte had moeten afzeggen, besloten ook Upward E1 en Black Scorpions E1 niet te komen naar de competitiedag. Het voor ons drukke wedstrijdschema met maar liefst 4 wedstrijden op 1 competitiedag (2 inhaalwedstrijden van 30 september) veranderde plots naar een rustige dag met maar 2 wedstrijden. Daar kwam dan ook nog eens heel veel pauze tussenin bij.

Er werd langs verschillende kanten nog geopperd om de competitiedag af te blazen aangezien er ook in de Overgangsklasse twee teams niet konden opdagen, maar gelukkig hield de competitieleiding voet bij stuk.

We begonnen de dag tegen GP Bulls. Onze vorige wedstrijd tegen hen was zeer spannend en eindigde in een gelijkstand. Dat had een overwinning moeten zijn, helaas besliste de scheidsrechter daar anders over. Onze verwachtingen voor deze wedstrijd waren dus hoog.

Al vroeg in de wedstrijd gaven we te veel ruimte weg waardoor GP Bulls meteen op voorsprong kwam. We slaagden er meermaals in de bal te onderscheppen en aanvallen op te bouwen, maar de hoge druk van GP Bulls maakte het lastig om überhaupt te schieten op doel. Pas na drie tegendoelpunten konden we zelf eens scoren dankzij Fuxin. Na een vierde tegendoelpunt werd er een penalty gefloten, waardoor we de kans kregen om er 2-4 van te maken. De scheidsrechter kwam echter terug op zijn beslissing: weg kans. Even later verraste Gilles en knalde hij de bal tussen twee verdedigers en de stick van de keeper binnen. GP Bulls liet niet lang op zich wachten en maakte daar 2-5 van. Gilles zorgde bijna voor ons derde doelpunt, maar de bal was helaas te hoog.

In de tweede helft was de eerste kans voor GP Bulls, die gestopt werd door Mark. We heroverden de bal en scoorden dankzij een mooie combinatie van Björn en Gilles. Daarna ging het constant heen en weer. GP Bulls scoorde opnieuw en Fuxin antwoordde met een knaller van formaat: hij schoot de bal vanop de middenlijn binnen en verraste de doelman volledig. Zo ging het heen en weer. We naderden telkens tot op twee doelpunten, maar konden het niet volhouden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een ietwat teleurstellende 5-9.


In onze wedstrijd tegen E-Team Emmen werd er veel gebotst en geroepen langs beide kanten, maar het bezorgde toeschouwers wel een zeer spannende wedstrijd. Gilles kon een eerste doelpunt van Emmen nog net voorkomen door de bal op het laatste nippertje nog aan te raken met zijn stick. De bal vloog omhoog tegen de deklat en kaatste gelukkig uit het doelgebied. Nadat Mark een mooi afstandsschot tegenhield, bouwden we een nieuwe aanval op. Björn reed zich vast en paste naar Gilles, die uit een bijna onmogelijke hoek alsnog wist te scoren: 0-1.

Helaas kregen we daarna drie tegendoelpunten te verwerken waar vooral veel pech mee gemoeid was. Onze kansen wilden er dan weer niet in en het doelpunt dat we dan eindelijk maakten, werd afgekeurd doordat Björn per ongeluk de boarding in reed. Na het vierde tegendoelpunt moesten we dringend aan onze inhaalrace beginnen. Björn zette die race meteen in en maakte snel de 4-2 en 4-3.

We begonnen de tweede helft sterk met een mooie kans, die nog net gestopt werd door de keeper. Nadat we een counter van Emmen konden tegenhouden, counterden we doeltreffender: 4-4. Na heel wat vechten om balbezit belandde ook onze volgende treffer met wat geluk in het doel van Emmen. Helaas werd er een fout aan ons doel gemaakt, waar Emmen dankbaar gebruik van maakte: 5-5. Dankzij een knap staaltje teamwork van iedereen kon Björn passen naar Fuxin, die ons opnieuw op voorsprong bracht. Even later scoorden we op exact dezelfde manier opnieuw! We voelden dat de winst voor ons was en moesten nog vijf minuten keihard doorzetten om die eerste overwinning van het seizoen te behalen. Emmen zorgde voor een doelpunt en de spanning was te snijden: 6-7. Gelukkig maakte Björn daar opnieuw 6-8 van. Wij wilden koste wat kost winnen en E-Team wou uiteraard nog strijden voor een gelijkstand of overwinning. We hielden vol en zorgden voor onze eerste overwinning van dit seizoen met 7-8.

De volgende competitiedag in Nederland vindt nu zaterdag 17 maart plaats in Ulvenhout. Daar zullen we het opnemen tegen Upward E1 en Black Scorpions. Twee wedstrijden die we kunnen winnen, maar dat zal niet zonder slag of stoot lukken.

Hedwige Van Steen, 13 maart 2018