GIDOS Screamers voor tiende keer op rij Belgisch kampioen, GIDOS Dragons nog steeds in gevarenzone

Zaterdag 3 maart speelden we al de 3de competitiedag van het seizoen in de Belgische Super League in Diepenbeek. Gidos Screamers speelde er om het kampioenschap, Gidos Dragons hoopte punten te pakken tegen Wheelblazers 2.

Klik op de foto's om te vergroten
Voor de derde competitiedag reden we in een overvolle spelersbus met twee teams naar het verre Limburg. De gehele rit reden we door mooie, witte landschappen, op vrijgemaakte wegen. Ditmaal speelden we in sport- en recreatiecentrum Fitlink, gelegen te Diepenbeek. Bij aankomst ontaardde de competitiedag al snel in een chaos voor ons. Björn zat nog vast in West-Vlaanderen door autopech en Bryan’s sportrolstoel wilde plots niet meer rijden. Met nog een half uur te gaan vooraleer onze beide ploegen tegen elkaar moesten spelen, stak iedereen de handen uit de mouwen om alle spelers op tijd klaar te krijgen.

Gidos Screamers begon met enkel Fuxin als handstickspeler aan de wedstrijd tegen Gidos Dragons, dat er plots beter voor stond met twee handstickspelers. Door de chaos en stress begonnen de Screamers wat gestrest aan de wedstrijd. Daardoor lukte het in eerste instantie niet meteen om te scoren. Na een moeizaam begin van de eerste helft, kregen de Screamers meer controle en werd er rustiger gespeeld. Zeker nadat ze op voorsprong kwamen. Het gevaar was daarmee niet geweken, want ook de Dragons konden scoren. Het bleef gelijk opgaan tot in de tweede helft. Met een kleine voorsprong van 3-4 wisten de Screamers dat er nog wat doelpunten bij moesten om zeker te zijn van winst. Na lang zoeken lukte dat eindelijk en konden ze die voorsprong nog uitbouwen tot 3-7.

Gidos Screamers speelde de tweede wedstrijd tegen Wheelblazers 1, dat het met vier spelers moest doen. Deze wedstrijd was vooral tactisch. Over het algemeen werd er traag gereden, maar we waren op onze hoede: iedere seconde kon iemand volle gas geven en naar het doel rijden. We hadden goede controle en de Wheelblazers konden enkel in de eerste helft tweemaal scoren. Fuxin scoorde elf keer. In de tweede helft was Björn er inmiddels en besloten we ook met vier te spelen. We speelden op het gemak en scoorden uiteindelijk nog zes keer: winst met 2-17.

Gidos Dragons moest meteen daarna vechten om punten tegen Wheelblazers 2. In hun vorige duel hielden de Dragons het lang vol, maar verloren ze uiteindelijk met 1-3. We wisten dus dat het spannend zou worden, en dat bleek ook. Het voelde voor de supporters van beide partijen echt aan als een emotionele rollercoaster. Het ene moment scoorden de Wheelblazers, het andere moment de Dragons. Gelukkig namen de Dragons de bovenhand en wonnen ze de eerste helft met 2-3. Het begin van de tweede helft nam Wheelblazers 2 met 4-3 de voorsprong terug af, maar de Dragons lieten zich niet doen en maakten er 4-6 van. Niet veel later stond er 5-6 op het scorebord. Er werd geroepen om de bal bij te houden, maar helaas konden ze niet volhouden. Wheelblazers ging erop en – in de laatste halve minuut – erover. Met een pijnlijke 7-6 werd de overwinning nog net afgenomen van Gidos Dragons.

De laatste wedstrijd speelde Gidos Screamers tegen Somival 1. Naar gewoonte zetten we opnieuw hoge druk, waar Somival niet mee om kon. Enkele keren kon het door onze verdediging glippen, maar de weinige kansen werden steeds tegengehouden door ofwel de verdedigers of Mark. Zelf vonden we maar liefst 18 keer hun net. Met een prachtige 18-0 was het dus zeker: Gidos Screamers is voor de tiende keer op rij kampioen in de Belgische Super-League! Een mooi rond getal en een versteviging van ons record.

Het seizoen is natuurlijk nog niet voorbij. Volgende competitiedag op 9 juni in Merksem speelt Gidos Screamers tegen Wheelblazers 2 en Rhodie 1. De bedoeling is uiteraard om ook die wedstrijden te winnen en het seizoen in schoonheid af te sluiten. Voor de Dragons wordt het nog zeer spannend. Zij spelen tegen Rhodie 1, rechtstreekse concurrent Wheelblazers 1 en Somival 1. De uitslagen van de Dragons en Wheelblazers 1 zullen bepalen wie er degradeert naar 1ste klasse.


Hedwige Van Steen, 22 maart 2018