Teleurstellende competitiedag in Ulvenhout door twee nederlagen voor GIDOS Screamers

Zaterdag 16 december speelde Gidos Screamers tegen E-Team Emmen E1 en de Pont E1 in de Hoofdklasse van Nederland. Helaas slaagden we er niet in om punten naar huis mee te nemen.

De competitiedag in Ulvenhout begon helaas slecht toen zowel Björn en Gilles op amper 6km van de sporthal in de file zaten. Hierdoor waren we genoodzaakt te spelen tegen E-Team Emmen E1 met een andere opstelling dan gepland. Fuxin, Tom, Bryan, Hedwige en Mark speelden de eerste helft. E-Team Emmen maakte van de gelegenheid gebruik en speelde zeer snel. Bij ons in de verdediging liep het vrijwel meteen mis en we konden de tegenstander niet weghouden van ons doel. Dit was mede doordat we gedwongen waren met twee T-stickspelers te spelen, waardoor onze verdediging en aanval beperkter werd. We geraakten niet echt door Emmen’s verdediging, waardoor er maar weinig schoten op doel waren aan hun kant. E-Team schoot dan weer veel op ons doel. Mark kon er gelukkig enkele tegenhouden, maar uiteindelijk sloten we de eerste helft af met een pijnlijke 7-0.

In de tweede helft konden we gelukkig wel met Björn spelen. Die helft was veel evenwichtiger verdeeld met kansen voor beide partijen. We wonnen die helft met 2-3, maar gezien de eerste helft, was het een 9-3 verlies. Zeer jammer dus, aangezien de tweede helft bewijst dat winst wel degelijk mogelijk was.


De tweede wedstrijd tegen de Pont E1 ging niet zo vlot. De Pont had veel controle over de wedstrijd met een sterk balbezit. Gelukkig kreeg het team in de eerste minuten geen bal in ons doel. Een zeer mooie counter van Björn werd nog net gestopt door de keeper. Na ongeveer vijf minuten kon de Pont ook counteren tegen ons, met een 0-1 in ons nadeel tot gevolg.

Amper een minuut later vond de tegenstander een gat in onze verdediging, dat meteen werd benut. We kregen steeds weer te kampen met counters. We hadden eerst nog het geluk dat we ze steeds konden afstoppen. Even later belandde de bal door Björn voor het doel van de Pont, waarop Gilles de bal binnen schoot: 2-1. We kregen een derde doelpunt binnen na een miscommunicatie, waardoor de bal over onze doellijn rolde. We gingen de rust in met een 3-1 tussenstand in ons nadeel.

De tweede helft begon veelbelovend. We hadden balbezit, pasten rond en zochten naar kansen. Even later nam de Pont echter de controle weer over. We konden de kansen voor de tegenstander beperken, maar een zeer scherp schot op doel na een pas konden we niet tegenhouden. Daarna ging het plots snel. Björn verloor de bal, waardoor een speler van de Pont helemaal alleen kon counteren. Ondanks Mark zijn goede poging, vond ook die bal het net. Even later kregen we opnieuw een counter tegen. Gelukkig konden we deze keer de tegenstander naar rechts dwingen. Mark zette zich mooi in de hoek en kon het schot tegenhouden. Zodra we de bal terug hadden, maakten we van de gelegenheid gebruik om snel te counteren. Helaas werd Björn’s schot op doel onderschept en counterde de Pont opnieuw. De vele schijnbewegingen maakten het onmogelijk om een doelpunt te vermijden. Het stond ondertussen al 6-1 in ons nadeel, een zware score.

We herpakten ons en zetten enkele mooie aanvallen op. Niet veel later konden wij eindelijk eens profiteren van balverlies van de tegenstander. Björn slalomde tussen de overgebleven tegenstanders en was ook de keeper te slim af: 6-2.

Daarna werd Björn gewisseld voor Tom. We verdedigden tamelijk goed, maar toen enkele spelers werden weggelokt van het doel, volgde een snelle pas en een geplaatst schot op ons doel: 7-2. Daarna werd het nog lastiger, toen de Pont plots zeer hoge druk zette met maar liefst drie spelers. Hun tactiek gaf ons wel meer kans om te passen. Daardoor konden we enkele keren geplaatst schieten op doel, maar de keeper zat er steeds weer tussen.


We kregen uiteindelijk nog 3 doelpunten binnen. Fuxin kreeg wel nog de kans om een penalty binnen te schieten. Hij plaatste de bal prachtig achter de keeper. De eindstand was 10-3.

De voor ons tweede competitiedag van het seizoen was best teleurstellend, aangezien we zeker konden winnen tegen E-Team Emmen E1. We staan momenteel op de voorlaatste plaats met 1 punt, dat ene punt is tegelijk ook onze voorsprong op Black Scorpions. We blijven positief en hopen de volgende competitiedag op 20 januari in Goes minstens 3 punten te behalen. Dan spelen we namelijk maar liefst 4 wedstrijden op één dag. Dit wordt ongetwijfeld een zeer zware dag, maar we zullen ons uiterste best doen.

We wensen iedereen prettige feesten toe! En hopen het nieuwe jaar te mogen beginnen met mooie resultaten.

Hedwige Van Steen, 30 december 2017