Opnieuw fantastische resultaten voor Gidos Screamers, Gidos Dragons dichtbij de gevarenzone

Op zaterdag 2 december speelden we de 2de competitiedag in de Belgische Super League in Waregem, georganiseerd door Somival. De dag ging zeer goed voor Gidos Screamers, maar de Gidos Dragons kenden heel wat pech en staan daardoor opnieuw op gelijke hoogte met rechtstreekse concurrent Wheelblazers 1. Hun strijd tegen de degradatie is dus nog niet gestreden.

De Dragons hadden drie wedstrijden te spelen op 2 december. Deze dag was extra zwaar voor hen omdat ze het met maar één handstickspeler moesten doen. Passen was dus onmogelijk. In hun eerste wedstrijd tegen Somival 1 konden ze helaas weinig doen. De organiserende ploeg maakte gehakt van de Dragons, die hun eer konden redden met een doelpunt: 15-1 verlies voor Gidos Dragons.

In de tweede wedstrijd liep het helaas ook mis. De Dragons speelden tegen Rhodie 1, dat het ook met maar één handstickspeler moest doen. Hierdoor was een winst zeker mogelijk. Helaas scoorden bij Rhodie ook T-stickspelers (wanneer een T-stickspeler scoort, telt dit als 2 doelpunten in de Belgische competitie). De wedstrijd eindigde met een 4-9 verlies voor Gidos Dragons.

Dan was het aan Gidos Screamers om te spelen. De eerste wedstrijd tegen Wheelblazers 2 liep van een leien dakje. Door hoge druk werd de tegenstander op afstand gehouden, waardoor de kansen beperkt werden. Dankzij het mooie teamwork werden de weinige kansen van de tegenstander steeds gestopt, terwijl de Screamers mooi konden afwerken. De wedstrijd werd afgesloten met een zeer mooie 22-0.

De laatste wedstrijd was een derby tussen Gidos Dragons en Gidos Screamers. Ook hier kozen de Screamers ervoor om een hoge druk te zetten op de tegenstander. Gilles, handstickspeler van de Dragons, slaagde er wel in enkele keren te schieten op doel, maar Mark hield alle schoten tegen. Mark mocht in deze wedstrijd zijn eerste penalty van het seizoen nemen. Hij verraste Steve, de keeper van de Dragons, door de bal op het laatste nippertje in de linkse hoek te plaatsen. Ook Bryan kreeg zijn kans om een penalty te scoren, maar die bal kaatste nog net af tegen het wiel van Steve. Even later kon hij alsnog een puntje meepikken nadat Björn via zijn wiel kon scoren. Fuxin en Björn werkten de ene na de andere combinatie af en brachten zo de eindstand op 20-0.

Na twee competitiedagen staat Gidos Screamers mooi bovenaan met 15 punten. Als de Screamers de volgende competitiedag alle drie hun wedstrijden winnen, zijn ze al zeker van hun tiende kampioenschap op rij.

Voor Gidos Dragons wordt het nog zeer spannend. De ploeg wist namelijk geen punten te pakken, maar rechtstreekse concurrent Wheelblazers 1 won tegen Rhodie 1. Daardoor staan deze ploegen nu allebei met 3 punten onderaan. De Dragons staan voorlopig wel op een vijfde plaats doordat ze het rechtstreekse duel tegen Wheelblazers 1 wonnen.

De volgende competitiedag spelen we in Diepenbeek op 3 maart.

Hedwige Van Steen, 27 december 2017