Gidos Screamers op weg naar 10de titel op rij, Gidos Dragons haalt 3 belangrijke punten binnen

Zaterdag 4 november vond de eerste competitiedag Powerchair Hockey in de Belgische Super-League plaats in Gits. Daar speelden zowel onze eerste als tweede ploeg. Bij de Screamers ligt de focus dit seizoen op de 10de kampioenstitel op rij, Gidos Dragons focust zich op behoud en probeert uiteraard van zo veel mogelijk tegenstanders te winnen.

Gidos Screamers had met drie wedstrijden een drukke dag voor de boeg. Ze speelden al meteen tegen de nummers 2, 3 en 4 van vorig jaar. De dag begon met de wedstrijd tegen Somival 1. Zij doen het sinds dit jaar zonder speler An Vanheusden en spelen nu met Marijn Depraetere, ex-speler van Gidos. Een hele aanpassing voor het team, dat al mooi samenspeelde. Hun teamwork mocht niet baten, want ze kraakten snel onder onze hoge druk en kregen op de hele wedstrijd maar één kans, die onbenut bleef. Fuxin en Björn speelden zeer goed samen en werkten de ene na de andere combinatie perfect af. Fuxin nam 6 doelpunten voor zijn rekening, Björn maakte er 12. Eindstand 18-0.


De Gidos Dragons speelden meteen daarna hun eerste wedstrijd tegen Wheelblazers 1. Dit was meteen ook hun belangrijkste wedstrijd. Winst was namelijk haalbaar, maar het zou een spannende wedstrijd worden. Zodra het fluitsignaal weerklonk, creëerden beide teams veel goede kansen, die steeds gestopt werden. De Wheelblazers speelden zeer tactisch en maakte het daardoor de Dragons erg moeilijk. Na 12 minuten opende Wheelblazers 1 de score met een gekruiste bal die in de rechtse hoek binnenging.

Het geduld en mooie samenspel van Brent en Gilles werd beloond. Exact vier minuten later counterde Brent helemaal alleen. Hij plaatste de bal perfect achter de keeper en bracht de score zo weer in evenwicht. Nog geen drie minuten later knalde Gilles de bal vanop een afstand in doel. In de tweede helft schoot Gilles ook het derde doelpunt binnen. Een doelpunt van Wheelblazers 1 maakte het weer spannend: 3-2. Gelukkig scoorden Brent en Gilles in totaal nog drie doelpunten. Wheelblazers 1 pikte in de laatste seconden nog een doelpuntje mee. Met een eindstand van 6-3 was de eerste en felbevochten winst voor Gidos Dragons binnen! Een goede stap naar behoud in deze klasse.

De tweede wedstrijd voor Gidos Screamers was tegen Wheelblazers 1. De Antwerpenaren speelden het wederom tactisch, maar kregen geen kansen om af te werken. Ook hier speelden Björn en Fuxin zeer vlot samen en vloog de ene na de andere bal binnen in het doel van de tegenstander. De wedstrijd werd afgefloten met een keiharde 19-0 op het scorebord.


Gidos Screamers won ook de laatste wedstrijd tegen Rhodie 1, de nummer 2 van vorig jaar. De ploeg moest het zonder Maarten doen en kon daardoor minder tegenstand bieden. De wedstrijd ging er zeer tactisch aan toe. Wederom werd er met hoge cijfers gewonnen. De Screamers slikten 3 mooi geplaatste doelpunten en scoorden er zelf 18.

De allerlaatste wedstrijd van de dag was voor de Gidos Dragons. Zij namen het op tegen Wheelblazers 2, maar konden net niet de overhand nemen en verloren met 1-3.

De competitiedag resulteerde in 9 op 9 voor de Screamers en 3 op 6 voor de Dragons. De koers naar de 10de landstitel op rij voor Gidos Screamers is ingezet en Gidos Dragons is zeer goed op weg naar behoud. Ze zijn een geduchte tegenstander voor andere teams. Alles is dus nog mogelijk.

Deze competitiedag was mede zo succesvol voor Gidos dankzij de nieuwe Turbo Twist Sport 3, waar beide ploegen van gebruik konden maken. Daarom nogmaals onze dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.

De volgende competitiedag vindt zaterdag 2 december plaats in het Jeugdcentrum te Waregem.

Hedwige Van Steen, 21 november 2017