Klaargestoomd voor een nieuw seizoen, met het GP Bulls tornooi als spannend begin

Van vrijdag 25 t.e.m. zondag 27 augustus nemen 6 spelers van onze eerste ploeg voor de tweede maal deel aan het GP Bulls tornooi in Eindhoven. Maarten Claes, topspeler bij Rhodie, The Black Scorpions en het Belgisch nationaal team, zal ons vergezellen. We zijn allemaal erg gemotiveerd en hopen op een mooie plaats in de eindstand, maar vooral op een leuk tornooi.

Na een mooie vakantie zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. We beginnen het seizoen al meteen spannend met een internationaal tornooi, waarvoor in totaal 12 teams kunnen inschrijven. Organiserende club GP Bulls neemt zelf ook deel met het eerste en tweede team. We verwachten een erg hoog niveau, aangezien de beste ploegen uit België, Denemarken, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland deelnemen.

In 2015 wonnen we het goud op dit tornooi na een hele reeks mooie wedstrijden, met als kers op de taart de 5-2 overwinning tegen de GP Bulls in de finale. Dit was mede dankzij de mooie samenwerking met Berrie Hommel en Marcel van den Muysenberg. Deze editie focussen we ons vooral op een leuk tornooi en mooie wedstrijden met het best mogelijke resultaat. Dat betekent echter niet dat we niet voor verrassingen kunnen zorgen. We geven altijd het beste van onszelf met mooi teamwork en de best mogelijke tactieken.

Het team


V.l.n.r.: Maarten Claes, Bryan Vantornhout, Mark Tansens, Tom Dewaegenare, Matthias Vanhove, Fuxin Ruan, Hedwige Van Steen en Jordy Thery.


We zijn zeer blij om dit tornooi samen te spelen met Maarten Claes, topspeler bij Rhodie, The Black Scorpions en het Belgisch nationaal team. Deze samenwerking zal ongetwijfeld voor leuke momenten en wedstrijden zorgen. Het is tevens een mooie kans voor Fuxin en Maarten om hun samenspel te verbeteren i.f.v. het Belgisch nationaal team.

Nieuwkomer Tom Dewaegenare zal kunnen proeven van Powerchair Hockey op een internationaal topniveau. Dit is ongetwijfeld een mooie training voor hem, waar hij veel van zal leren.

Matthias Vanhove is opnieuw onze topscheidsrechter van dienst.

Verder kunnen we natuurlijk rekenen op de vaste waarden binnen ons team. Zij hebben al gespeeld op het tornooi en zijn erop gebrand om ook nu een topresultaat te behalen.

Het toernooi

We spelen in Indoor Sportcentrum in Eindhoven en overnachten in het Van der Valk Hotel in Eindhoven. Het is nog niet zeker of er livestream van de wedstrijden zal zijn.

De 14 teams worden opgedeeld in twee poules met elk 7 teams. Wij zijn opgedeeld in poule A, de zwaarste van de twee.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus spelen we in totaal 6 poulewedstrijden. Op zondag 27 augustus worden de kruisfinales en finales gespeeld. Voor welke plaats we spelen, zal afhangen van onze resultaten op vrijdag en zaterdag.

In onze poule zullen we het opnemen tegen:

GP Bulls E1 – Regerende kampioen van Nederland

Black Knights Dreieich – Regerende kampioen van Duitsland

Iron Cats – Regerende kampioen van Zwitserland

Sharks Monza – Tweede beste ploeg van Italië

Munich Animals – Vijfde beste ploeg van Duitsland

Dolphins Ancona – Ploeg in de hoogste competitie van Italië


Dit is ons wedstrijdschema:

Vrijdag 25 augustus

10:00 - 10:45 Gidos Screamers – Dolphins Ancona

11:30 - 12:15 Black Knights Dreieich – Gidos Screamers

13:45 - 14:30 Sharks Monza – Gidos Screamers

15:15 - 16:00 Gidos Screamers – Iron Cats

Zaterdag 26 augustus

09:30 – 10:15 GP Bulls E1 – Gidos Screamers

14:10 – 14:45 Gidos Screamers – Munich Animals


Hou zeker onze facebookpagina in de gaten voor nieuws en resultaten! www.facebook.com/GIDOSScreamers

We zijn er helemaal klaar voor en maken er een leuke start van een hopelijk mooi seizoen van!

22 augustus 2017, Hedwige Van Steen