Screamers winnen 2 keer met ruime cijfers op tweede speeldag Belgische Super League

Afgelopen zaterdag vond de tweede competitiedag van de Belgische Super League plaats in Waregem. De Screamers kwamen 2 keer in actie, de tegenstanders waren Wheelblazers 1 en wheelblazers 2 uit Antwerpen. Twee wedstrijden die we gemakkelijk moesten kunnen winnen.

Onze eerste wedstrijd speelden we om 11 uur tegen Wheelblazers 1. Wij begonnen aan de wedstrijd met de intentie om de tegenstander meteen onder druk te zetten en zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Het was al snel duidelijk dat de tegenstander niet probeerde aan te vallen maar zo lang mogelijk de bal probeerde bij te houden om zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Als wij in balbezit waren, kropen ze in een egelstelling. Het duurde 6 minuten vooraleer we eindelijk een opening vonden en op voorsprong kwamen. De ban was gebroken en nu vonden we gemakkelijker de ruimtes in de Antwerpse verdediging. Nu dreigden we veel meer en liepen stelselmatig verder uit tot er bij de rust 6-0 op het scorebord stond. Ook in de tweede helft bleven we gemakkelijk domineren. In tegenstelling tot de eerste helft hadden we nu meteen meer ruimte. We maakten nog enkele goals via Björn en Fuxin. De Wheelblazers hadden nu ook iets meer aanvallende intenties wat hun uiteindelijk naar het einde toe van de wedstrijd een doelpunt opleverde. Jerryt kwam op ons doel afgestormd en was Jordy en de doelman te slim af en schoot de bal achter hen in het doel. Wij speelden de wedstrijd gemakkelijk uit en dikten de score verder aan. De wedstrijd eindigde op 14-1.

Om 15 uur stond onze tweede wedstrijd van de dag geprogrammeerd. Deze keer namen we het op tegen de rode lantaarn Wheelblazers 2. We begonnen aan deze wedstrijd met de opdracht om met zoveel mogelijk doelpunten verschil te winnen. Het was zeker niet de bedoeling om onze tegenstander helemaal in te maken, maar het doelsaldo kan op het einde van de competitie belangrijk zijn voor onze tweede ploeg, de Dragons, in de strijd om het behoud met Wheelblazers 2. We startten de wedstrijd met onze sterkste opstelling. We scoorden al snel het openingsdoelpunt en ongeveer iedere anderhalve minuut maakten we een doelpuntje bij. Bij de rust stonden we al 14-0 voor. Halfweg de eerste helft werd Bryan vervangen door Jordy. Voor het overige bleef de ploeg hetzelfde. Hedwige bleef constant hoge druk zetten om Fuxin en Björn te helpen om zo snel mogelijk de bal te veroveren. In de tweede helft liep het scoren wat minder vlot. We bleven net als in de eerste helft evenveel kansen creëren maar werkten wat minder goed af. De doelpunten volgden elkaar wat minder snel op en nu scoorden we met een gemiddelde van 1 doelpunt om de 2 minuten. De eindstand bedroeg 24-0.

Klik hier om de foto's van onze 2 ploegen tijdens deze speeldag te bekijken.

De volgende competitiedag in de Belgische Super League vindt plaats op 11 maart 2017 in Diepenbeek. De gastheer is dan onze dichtste belager in de klassering Rhodie.

15 december 2016, Mark Tansens