Dragons lijden 2 zware nederlagen in Belgische Super League maar er zijn ook lichtpuntjes

Onze tweede ploeg, de Dragons, speelden op 10 december tijdens de tweede speeldag van de Belgische Super League in het Jeugdcentrum van Waregem twee wedstrijden. Eén tegen Rhodie 1 en de andere tegen Somival 1.

In de eerste wedstrijd tegen titeluitdager Rhodie 1 kwamen de Dragons aan de aftrap met Matthias Velghe in doel, Thibaut De Groote en Quinlan Lambert in de verdediging en ten slotte met het duo Brent Maes en Gilles Verbrugghe in de aanval. Rhodie1 koos meteen voor de aanval waardoor het al snel 0-2 werd na doelpunten van Maarten Claes en Jules Schouwenberg. De Dragons combineerden goed en creëerden een paar goede kansen maar konden niet goed afwerken. Door de aanhoudende druk moesten de Dragons blijven verdedigen, het ene doelpunt viel na het andere en via enkele goede counters van Rhodie werd het al snel 0-7. Na alweer een goede combinatie kregen de Dragons via een owngoal de 1-7. Maar ondanks alle moed bleef het aanvallend overwicht van Rhodie en ze dikten de score aan tot de ruststand 1-17 werd. In de tweede helft scoorde Rhodie meteen opnieuw onder invloed van de aalvlugge Claes en Schouwenberg tot 1-19. Gilles zorgde via een knappe actie nog voor 2-19 maar nadien brak de veer bij de Dragons en Rhodie diepte de scoorde uiteindelijk verder uit. Eindstand 2-26.

De tweede wedstrijd speelden de Dragons tegen alweer een titelkandidaat namelijk Somival 1. Deze keer stond Kevin Devette in doel maar ontbrak Gilles in de aanval waardoor ze met drie verdedigers rond Brent speelden. De wedstrijd begon al meteen goed wanneer Brent de Dragons vroeg op voorsprong bracht met een goed afstandsschot. Maar de vreugde was van korte duur want iets meer dan een minuut later maakte Somival meteen gelijk. De wedstrijd ging goed heen en weer maar na enkele goede combinaties van Somival door international An Vanheusden en Koenraad Lenoir werd het 1-5. Toen nam Somival het balbezit meer over, de Dragons probeerden het spel te maken maar hadden pech bij de afwerking van de kansen. Door het veldoverwicht van Somival nadien kwamen de Dragons nog moeilijk aan kansen. Somival bleef daardoor kansen creëren en maakte die ook efficiënt af, de stand aan de rust werd 1-9.

De tweede helft bleef Somival in de aanval maar door een goede organisatie in de verdediging hielden de Dragons enige tijd stand. Via enkele goede counters kreeg Brent nog enkele goede kansen maar de keeper stond in de weg en had pech in de afwerking. Maar de aanhoudende aanvalsgolven van Somival met goede combinaties tussen Vanheusden, Lenoir en Khaya deden de Dragons plooien waardoor de Dragons toch nog doelpunten slikten en de eindstand 1-14 werd.

12 december 2016, David Marinelli