Screamers winnen alle wedstrijden, Dragons winnen één wedstrijd op openingsspeeldag Belgische Super League

Afgelopen zaterdag werd in Gits de eerste competitiedag van de Belgische Super League afgewerkt. Wij, de Screamers, waren samen met onze tweede ploeg, de Dragons, de gastheer. Allebei speelden we drie wedstrijden waarvan één onderling duel. We kenden wisselend succes waarbij de Screamers alles wonnen en de Dragons na twee verloren wedstrijden dan toch meteen een overwinning pakten bij hun terugkeer op het hoogste niveau.


In de eerste wedstrijd om 10 uur stonden de twee thuisploegen tegenover elkaar. De Screamers waren torenhoog favoriet tegen de tweede ploeg van GIDOS, de Dragons. Dat bleek ook zo in de beginfase waarin de Screamers meteen de wedstrijd in handen namen en al vroeg een ruime voorsprong op het bord zetten. We gingen de rust in met een 12-0 voor de Screamers. In de 2de helft bleef het 1 richting uitgaan en liep de score geleidelijk aan verder op. De doelman van de Screamers moest pas in actie komen met het einde van de wedstrijd in zicht. Bij een 20-0 stand in ons voordeel kregen we een strafschop. Alle spelers wezen richting Mark, de keeper, om de penalty te nemen. Dat deed hij ook met verve door de bal mooi in de hoek te plaatsen. Pas daarna vielen de eerste schoten van de Dragons op doel te noteren. Beide schoten werden gepareerd door de doelman. De eindstand van deze wedstrijd was 23-0. Naast de ene goal van Mark, nam Fuxin zes goals voor zijn rekening en Björn scoorde er zestien.

Na twee uur rust voor de Dragons mochten zij terug aan de slag tegen Wheelblazers 1. Ook deze keer waren de Dragons met een iets kleiner verschil de underdog. Na een redelijke start konden ze het doel niet gesloten houden en na vijf minuten stonden ze 2-0 in het krijt. In het midden van de eerste helft werd het evenwicht eventjes hersteld en konden ze hun voet naast de tegenstander zetten. Maar tot veel kansen kwamen ze niet. Na hard werken in de opbouw konden ze dan toch eens voor gevaar zorgen en meteen een doelpunt maken. Daarna schoten de Wheelblazers 1 weer wakken en duwden ze weer even het gaspedaal in en gingen dan toch met een ruim verschil rusten. 1-5. In de 2de helft ging het iets gemakkelijker voor de ploeg uit Antwerpen en scoorden zij nog 6 keer. Ook de Dragons konden nog een goaltje meepikken. Zo bedroeg de eindscore 2-11. Gilles maakte de twee doelpunten voor de Dragons.

Om 14 uur was het terug de beurt aan de Screamers met hun tweede wedstrijd van de dag. Daarin namen we het op tegen het rouwende Somival 1 die een tweetal weken geleden onverwacht een speler verloren. Om 11u werd hiervoor een minuut stilte gehouden.

Wij begonnen de wedstrijd met veel druk naar voor en dat leverde al snel resultaat op. In de eerste twee minuten kwamen we al vroeg op voorsprong. We drukten door en na vijf minuten hadden we al een marge van drie doelpunten. Voor de tegenstander het signaal om een time-out aan te vragen. Dat bracht geen grote veranderingen teweeg buiten dat we nu iets minder ruimte kregen voor hun doel. Toch liepen we gemakkelijk verder uit tot 9-0 aan de rust. De 2de helft ging op dezelfde manier verder als de eerste helft. In de eerste tien minuten na de rust drukten we nog even door en diepten de voorsprong verder uit. Ongeveer tien minuten voor tijd ging Fuxin naar de kant om zijn rolstoel klaar te maken voor de tweede ploeg. Meteen na de wissel lieten de hoogste verdedigers de tegenstanders te gemakkelijk passeren waardoor zij de nul konden wegwerken. Weg was de beoogde clean sheet. Vanaf nu moest Björn het balbezit voor hem alleen nemen en moesten de andere drie T-stickers ruimte maken voor hem. Ook in deze opstelling konden we nog een paar doelpunten bijmaken. Na het laatste fluitsignaal stond de 16-1 op het bord. Björn scoorde er negen, Fuxin zes en er viel ook een owngoal te noteren.

Na deze wedstrijd stond de belangrijkste match voor de Dragons tegen de Wheelblazers 2 op het programma. Als de Dragons hun terugkeer op het hoogste niveau niet de mist wilden zien ingaan, mochten ze deze wedstrijd zeker niet verliezen. Ze hadden de boodschap blijkbaar goed begrepen en begonnen als een wervelwind aan de wedstrijd. Na tien minuten stonden ze al 4-0 voor. Van een onverwachts grote voorsprong gesproken. De spelers waren er blijkbaar zelf van geschrokken dat ze toch een aantal fouten begonnen te maken in de verdediging en de tegenstander tot op één doelpunt lieten terugkeren. Zo gingen we ook rusten met een 4-3 tussenstand in het voordeel van de Dragons. In de tweede helft besloot onze tweede ploeg om de boel achterin iets meer gesloten te houden. De Wheelblazers 2 moesten nu wel komen, wilden ze nog een kans maken op de overwinning. Het ging de eerste tien minuten van de tweede helft redelijk gelijk op. De Dragons loerden nu op de tegenaanval om zo te profiteren van de ruimte die er lag. Het duurde even vooraleer ze terug een iets grotere marge hadden. Vijf minuten voor tijd stonden ze opnieuw drie goals voor. De Wheelblazers 2 konden nog één keer tegen scoren maar de welverdiende 6-4 zege was een feit. De Dragons hebben er keihard voor gevochten en waren bekaf na een zware en vermoeiende dag. Met deze drie punten is de eerste stap richting behoud gezet. Brent en Gilles verdeelden netjes de goals.

In de laatste wedstrijd van de dag werd het meeste tegenstand voor de Screamers verwacht. Rhodie scheert dit seizoen hoge toppen in de tweede hoogste klasse van Nederland. We kwamen al vlug 1-0 voor, dus leek er niets aan de hand. Maar Rhodie kwam al even vlug terug op gelijke hoogte. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde toch. We kwamen voor het eerst sinds lang nog eens op achterstand in België. Het werd 1-2 en kort daarna verloor Björn een gevecht om de bal in de richting van ons doel. De tegenstander profiteerde optimaal en maakte er 1-3 van. We hadden het volledig aan onszelf te danken door te verdedigend van start te gaan. We zetten te weinig druk op de tegenstander en speelden te traag in balbezit. Na de dubbele achterstand schakelden we meteen een versnelling hoger in balbezit. Dat leverde meteen de aansluitingstreffer op. In balverlies vingen we de tegenstander hoger op. Op de counter maakten we al vlug terug gelijk. We gingen er nu op en over en stonden bij de rust 6-3 voor. In de tweede helft gingen we door op ons elan. Nu dikte de score gestaag verder aan. Kort voor tijd ging onze keeper in de fout door een trage bal door te laten. Toen stond er 12-6 op het scorebord. Wij scoorden nog een dertiende keer en de doelman kon toch nog de wedstrijd met een positieve noot beëindigen met een driedubbele redding. Doelpunten: Fuxin 2, Björn 11. De Screamers lijken na de eerste compititiedag op weg naar een negende opeenvolgende titel.

Hier kan je de foto's van onze twee ploegen tijdens deze competitiedag bekijken.

De volgende speeldag komt er al snel aan. Op 10 december is Somival de gastheer voor de tweede competitiedag van de Belgische Super League in het Jeugdcentrum te Waregem.

24 november 2016, Mark Tansens