5 spelers van onze ploeg nemen van 13 tot en met 17 juli met België deel aan het EK

Op maandag 11 juli vertrekt het nationaal team Powerchair Hockey naar het Europees Kampioenschap in Nederland waar van 13 tot en met 17 juli gestreden wordt om de Europese titel. Van onze ploeg zijn er 5 spelers geselecteerd; Fuxin Ruan, Björn Sarrazyn, Mark Tansens, Hedwige Van Steen en Bryan Vantornhout. Om 17u komen ze aan op hun verblijfplaats Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp.
Dinsdagvoormiddag worden onze spelers medisch gekeurd en geclassificeerd. Ook wordt al het materiaal waar we mee spelen aan een technische keuring onderworpen. Dinsdagnamiddag staat er ook een training gepland op het competitieveld. Zo kunnen we al een eerste keer kennis maken met de sportvloer. Op woensdag is er ook nog een mogelijkheid om te trainen.

Van woensdag 13 juli tot en met zondag 17 juli worden alle wedstrijden afgewerkt. Op woensdagavond om 18u30 wordt het toernooi officieel geopend met een openingsceremonie. Daarna gaat om 20u30 het toernooi van start met de eerste groepswedstrijd in groep A tussen Nederland en Zwitserland. Donderdag en vrijdag worden alle andere poulewedstrijden gespeeld. Wij, België, beginnen donderdagvoormiddag om 10u15 aan onze eerste wedstrijd tegen Italië. Dezelfde dag spelen we om 13u45 onze tweede wedstrijd tegen Finland. Vrijdag om 14u30 spelen we dan onze laatste groepswedstrijd tegen Denemarken. Afhankelijk van onze resultaten zullen we ten laatste vrijdagavond weten wanneer we op zaterdag moeten spelen. Het resultaat van zaterdag bepaalt dan weer wanneer we op zondag zullen aantreden.

Klik hier voor het volledige speelschema.

Als je het Belgisch nationaal team Powerchair Hockey wil komen aanmoedigen kan dat op de volgende locatie.

Sporthal De Oosterven
Jan Ploegerlaan 2
1483 VR De Rijp
Nederland

Let op!  Wegens een kleine sportzaal zijn de plaatsen voor toeschouwers wel beperkt. Dus als je van plan bent om te komen kijken kom dan goed op tijd.

Voor onze supporters die het van in België op de voet willen volgen kunnen terecht op de volgende kanalen.

8 juli 2016, Mark Tansens