De derde plaats kwijt, maar toch een succesvolle competitiedag in Nederlandse Hoofdklasse

Zaterdag 23 april reisden we af naar het verre Arnhem om twee wedstrijden te spelen tegen Upward E1 en Kampong Wheely’s E1. Om de derde plaats te behouden moesten we beide wedstrijden winnen, maar dat was een moeilijke opgave. Zeker deze keer, want Gilles kon er niet bij zijn en Björn was nog herstellende van een operatie.

De dag begon spannend nadat we met de bus waren tegengehouden aan de Nederlandse grens voor controle. Dat zorgde er namelijk voor dat we vijf minuten voor onze eerste wedstrijd aankwamen. We hadden amper de tijd om in onze stoelen te kruipen of de match begon al. Gelukkig kregen we nog wat tijd om te overleggen.

De vorige keer dat we tegen Upward E1 speelden, verloren we door veel dodelijke counters. Om dat deze keer te voorkomen, speelden we erg compact en afwachtend. Dat lukte. We begonnen de wedstrijd met balbezit en dat bleef lang zo. We geraakten niet door Upward’s verdediging, maar zij evenmin. Het was pas na een tijd dat ze onze bal wisten af te pakken. We vingen hen perfect op. Wat opviel was dat we veel ballen moesten tegenhouden in onze verdediging, terwijl we zelf weinig kansen creëerden. Helaas zorgde dat uiteindelijk voor het eerste tegendoelpunt dat gemaakt werd door een counter. We bleven proberen maar het lukte niet om te scoren. Even voor de rust slikten we nog een tweede tegendoelpunt. We vochten om de bal aan ons doel en zagen nog net hoe de tegenstander de bal voor Mark schoot. Na de rust gooiden we het over een andere boeg. We pasten de bal heen en weer in de hoop de tegenstander te snel af te zijn. Dat leek te werken. We slaagden erin enkele schoten op hun doel te lossen en onze bal lang bij te houden. In een laatste poging om toch nog te scoren, gingen Bryan en Björn jagen. Helaas had dat het omgekeerde effect. De tegenstander brak tweemaal uit en passeerde Fuxin, Hedwige en Mark. De wedstrijd eindigde met een 0-4 verlies, maar we waren toch tevreden over het geleverde teamwork.

Onze tweede tegenstander was Kampong Wheely’s E1. Zij misten enkele belangrijke spelers, waardoor het voor hen extra moeilijk was om te scoren. In het begin van de wedstrijd moesten we nog op gang komen. De tegenstander zette hoge druk en hield ons op afstand. We slaagden erin eenmaal te scoren, niet veel later schoot Kampong de aansluitingstreffer binnen. Dat was onze wake-up call. We speelden compacter en Björn en Fuxin pasten veel. Zo scoorden we het ene na het andere doelpunt. Het duurde niet lang voor de tegenstander het hoofd liet hangen. In de tweede helft onderschepte Bryan maar liefst vier passen van de tegenstander, wat ons telkens een nieuwe counter opleverde. We sloten het duel af met een topscore van 16-1.

Door ons verlies tegen Upward E1 zijn we onze derde plaats kwijt, maar we mogen toch terugkijken op een geslaagde dag. Het samenspel is alweer verbeterd, dat belooft voor de toekomst. De laatste competitiedag zal uitmaken of we toch nog het seizoen kunnen afsluiten met een derde plaats.

3 mei 2016, Hedwige Van Steen