Een pechdag: net geen winst tegen de GP Bulls, zwaar verlies tegen The E-Team Emmen

Op 5 maart trokken we naar Goes om onze tweede plaats in de Nederlandse Hoofdklasse te verdedigen. Tijdens de 5de competitiedag stonden er voor ons twee wedstrijden gepland, tegen GP Bulls en E-team Emmen. Ook onze tweede ploeg (Gidos Dragons) was aanwezig. Zij hadden namelijk in dezelfde sporthal een competitiedag in Regio Zuid. Zij verloren één keer, wonnen één keer en speelden een keer gelijk.

We moesten spelen tegen de GP Bulls, die tot deze speeldag ongeslagen waren. We kozen voor een opstelling met Fuxin, Björn, Gilles en Bryan. Zo kon er gepast worden en konden we de druk van de tegenstander op ons beperken. We kwamen na 6 minuten op achterstand. We vingen een schot van de tegenstander op, maar nog voor we met de veroverde bal de aanval konden inzetten, werden we tegengehouden door een blokker en een aanvaller. In een poging de bal alsnog te controleren vloog deze helaas ons eigen doel in. Enkele minuten later knalde de tegenstander nog een afstandsschot tussen Bryan en Björn binnen. We waren volledig verrast. Ons antwoord was een prachtig gekruist doelpunt van Björn, dat het resultaat was van een counter waarin iedereen goed blokte. De GP Bulls vonden geen opening meer en verloren de bal. Na geduldig te hebben afgewacht, wist Björn zich opnieuw door hun verdediging te wurmen. Zijn schot miste het doel niet: 2-2. 

De druk nam toe en onze tegenstander werd zenuwachtig. Steeds vaker kwamen passes niet aan of maakten ze een fout. Björn onderschepte een van de passes en ging in volle snelheid op het doel af. Door een verdediger kon hij niet afwerken, maar hij zag Fuxin klaarstaan in zijn ooghoek en schoot de bal met een mooi manoeuvre naar hem toe. Fuxin werkte af en mocht ons derde doelpunt van de match op zijn naam schrijven. De GP Bulls’ ogen gingen open en ze speelden rustiger. Dat loonde: kort voor de rust verloren we onze bal. De tegenstander onderschepte deze en reed achter ons doel. Met een zwaai belandde de bal bij Jules, die hem binnentikte. We gingen de rust in met een 3-3 gelijkstand.

Na de rust scoorden we al snel ons vierde doelpunt. De Bulls werden het slachtoffer van hun eigen tactiek. In een poging om onze bal te veroveren werden er twee van hun spelers geblokt. We zagen onze kans schoon en gingen in volle vaart op hun doel af. Opnieuw zag Björn dat Fuxin vrij stond en opnieuw paste hij naar hem. Fuxin werkte mooi af. Onze voorsprong hield niet lang stand. Een mislukte pas zorgde voor een counter van de Bulls. Zij pasten met succes, waarop één van hun aanvallers een gat voor Mark zag. Hij schoot en scoorde. Even later werd er naast ons doel gebotst met tegenstander Dennis, die de bal had. Hoewel er op dat moment geen enkele kans op een doelpunt was, floot de scheidsrechter een penalty. Mark zette zich schrap, maar kon niet verhinderen dat Dennis na een schijnbeweging de bal achter hem binnenschoot.

We lieten ons niet doen en gingen verder, maar amper een minuut na de penalty knalden de Bulls opnieuw een bal in ons net. We bleven gefocust doorspelen. De tegenstander zette opnieuw te hoog druk. Björn wist hen te passeren dankzij uitstekend blokwerk van Bryan en Mark, waardoor hij de ruimte vond om naar Gilles te passen, die vervolgens scoorde. Niet veel later vonden De Bulls echter opnieuw een gat in het midden, voor Mark. Met een hard schot stonden ze opnieuw twee doelpunten voor op ons. Ons antwoord was een mooi gekruiste bal die via de paal voor de keeper van de Bulls belandde. Met nog enkele minuten op de teller stond het 6-7 in ons nadeel. De tegenstander nam geen risico’s meer en hield de bal bij zich. In een laatste poging om gelijk te spelen gingen we jagen. Hoewel de druk voor hen ondraaglijk was, konden ze het lang genoeg uithouden tot het fluitsignaal weerklonk.

Veel tijd om te bekomen hadden we niet: amper één uur later moesten we al spelen tegen The E-Team Emmen. We hadden tot nu toe al twee keer tegen hen gespeeld dit seizoen en met ruime cijfers gewonnen. Zoals steeds tegen hen, kozen we ervoor om te blokken. Daarom stelden we Bryan, Hedwige, Fuxin en Björn op. Gilles speelde ondertussen een wedstrijd met de Gidos Dragons. We kwamen al snel op achterstand door een gaatje in de verdediging. Een aanvaller van The E-Team glipte achter ons doel en paste naar zijn teammaat, die scoorde. Bij een balverlies aan het doel van The E-Team Emmen, stormde tegenstander Tim met de bal richting ons doel. Hedwige reed volle gas achteruit, maar werd gepasseerd. Ook Fuxin was mee, maar hij kon niet verhinderen dat Tim achter ons doel reed en Mark verraste. 0-2.

Geduld is een schone deugd, en dat is ook onze sterke kant. Dankzij teamwork wisten we alle spelers vast te zetten, waardoor Björn een gaatje vond en ons eerste doelpunt van de match maakte. We vonden steeds vaker openingen, maar wat anders wél lukte, lukte deze keer niet. De keeper wist de bal steeds weer te stoppen. Er werd ook heel wat gebotst in de match. Veel fouten werden niet gefloten, wat het spel daardoor ook beïnvloedde. Mark was in topvorm en hield het ene na het andere schot tegen. Daardoor konden we met succes counteren, wat de 2-2 op het scorebord bracht. De gelijke stand hielden we maar even vol. We maakten te veel fouten in onze verdediging, wat ons een doelpunt kostte. Niet veel later konden we echter de gelijkmaker scoren. We gingen de rust in met 3-3.

Na de rust begonnen we sterk: in de eerste minuut scoorde Björn al de 4-3. Dat was mogelijk dankzij een sterke blok van Bryan. We waren sterk bezig en opnieuw hield Mark een mooi schot tegen. In onze aanval op de tegenstander probeerden we te scoren, maar The E-Team hield de bal tegen. Een van hun aanvallers stond vrij en raasde op ons doel af. Hedwige reed opnieuw volle gas achteruit, maar moest kort voor doel lossen. De tegenstander vond op het laatste nippertje nog een gat achter Mark en scoorde. Niet lang daarna raasden ze opnieuw op ons doel af, deze keer zelfs met twee. Ditmaal was Bryan mee naar voren. Hij kon verhinderen dat de aanvaller met de bal scoorde, maar de pas naar zijn teammaat was niet te stoppen: 4-5.

We gingen aan het experimenteren om toch te kunnen scoren. Dat kende een grote weerslag: we kregen de ene na de andere counter tegen. Mark stopte er drie, maar de vierde was te veel. Zo stond het 4-6 in ons nadeel. Met het einde van de match in aantocht was de zaak beklonken voor The E-Team. Ze vonden nog eenmaal een gaatje bij ons en verzilverden nog een penalty. Met een keiharde 4-8 sloten we de match af.

We staan nu op de derde plaats in het klassement. Het zal vechten worden om deze te behouden, maar we zijn vastberaden.

21 maart 2016, Hedwige Van Steen