Verslag van de derde competitiedag in de Belgische Super League

Zaterdag vond de derde competitiedag in de Belgische Super-League plaats in Diepenbeek. Rhodie was de organiserende club. We moesten spelen om 11u, 13u en 15u. Het was een belangrijke dag voor ons: bij driemaal winst waren we zeker van de 8ste landstitel op rij.

De dag begon spannend: door omstandigheden kon de bus niet op tijd vertrekken en we dreigden forfait te moeten geven voor de eerste match tegen Somival E2. In samenspraak beslisten we om Björn, Fuxin en Matthias te laten vertrekken met de auto en ter plaatse twee sportrolstoelen te lenen. Mark was met zijn eigen vervoer al ter plaatse. Een kwartier voor aanvang van de wedstrijd kwamen Björn, Fuxin en Matthias aan. De Wheelblazers waren zo attent om hun rolstoelen uit te lenen, waardoor we met drie aan de wedstrijd konden beginnen. Hoewel Fuxin en Björn in een andere rolstoel speelden, verliep het spel erg goed. Vooral teamwork was erg belangrijk. Aan de rust stonden we al met 10-5 voor. In de tweede helft kon Somival E2 niet beletten dat we verder uitliepen. De laatste tien minuten blokte Mark constant mee, waardoor ons doel volledig open was. Een risico, maar met resultaat: de wedstrijd eindigde met een winst van 16-6. Een puike prestatie voor een partijtje 3 tegen 5.

De bus kwam net na de wedstrijd tegen Somival E2 aan. Daardoor hadden we ruim de tijd om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd tegen de Wheelblazers E2. Aan deze match begonnen we voltallig en met onze eigen stoelen. We begonnen met Jordy als keeper. We joegen op de tegenstander zodat ze weinig tot geen kansen kregen. De weinige kansen die ze creëerden, wist onze keeper steeds weer te stoppen. Onze hoge druk op de tegenstander wierp zijn vruchten af. Bij balverlies konden we snel counteren. Op een gegeven moment verloor Sven van de Wheelblazers zijn bal op enkele meters van zijn doel. Bryan benutte de kans: hij controleerde de bal en duwde hem met zijn T-stick het doel in. Bij een penalty kreeg hij de kans om nog een doelpunt aan zijn palmares toe te voegen, maar deze poging wist de keeper te stoppen. Onze aanval verliep iets moeilijker dan de vorige keer. De Wheelblazers verdedigden namelijk rond hun doelgebied om onze kansen te beperken. Met geduld en samenspel lukte het ons om de gaten te vinden en zo een mooie voorsprong uit te bouwen. In de tweede helft wisselden we nog tweemaal van keeper: eerst Hedwige, dan Bryan. Enkel Hedwige moest een doelpunt slikken van een T-stickspeler van de Wheelblazers. Dat bracht de eindstand op 14-2.

De derde wedstrijd tegen Rhodie E1 keepte Mark opnieuw. We besloten om dichter bij ons doel te verdedigen, vanwege de hoge snelheid van de tegenstander. Fuxin joeg op tegenstander Maarten, die de bal had, en wist hem zo voor lange tijd op afstand te houden. Telkens er iemand van ons team uitgeblokt was, namen we het van elkaar over. Dankzij dit mooie samenspel wist Rhodie maar één keer te scoren. In de aanval konden Fuxin en Björn goed passen, met mooie combinaties tot gevolg. De einstand was 18-1.

Na de derde competitiedag zijn we al zeker van de 8ste landstitel op rij. Hiermee hebben we het vorige record van Silos (7 landstitels op rij) verbroken (onder voorbehoud). We kijken vooruit en hopen over twee jaar 10 opeenvolgende landstitels op onze naam te mogen schrijven. 

22 februari 2016, Hedwige Van Steen