Verwachte driepunter en nipte nederlaag tegen titelfavoriet

Zaterdag werd de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen afgewerkt in de Nederlandse Hoofdklasse. Daarvoor trokken we naar Roermond waar we het moesten opnemen tegen de voorlaatste van vorig seizoen E-team Emmen en tegen de grote favoriet voor de titel GP Bulls.

We speelden om één uur onze eerste wedstrijd tegen E-team Emmen. Zij mochten aan de match beginnen na het winnen van de toss. Wij kwamen al vroeg op voorsprong maar konden dit niet vasthouden. Via een penalty die Fuxin mooi in de hoek binnen knalde kwamen we terug voor. Even later kregen we opnieuw een strafschop maar deze keer liet Fuxin deze unieke kans om verder uit te lopen onbenut. Vlak voor rust verdubbelde Björn onze voorsprong door na mooi blokwerk van zijn ploeggenoten achter doel door te rijden en de bal binnen te duwen. 3-1 bij de rust.

In het begin van de tweede helft gaven we onze voorgift van twee doelpunten veel te snel uit handen en de bordjes stonden terug in evenwicht. We reageerden echter op de gepaste manier door opnieuw een versnelling hoger te schakelen. We zetten de score terug om in ons voordeel en we lieten ze nu niet meer in de wedstrijd komen. We gingen door op ons elan en diepten de voorsprong steeds verder uit. Het verschil liep op tot vier goals. Zij konden slechts één keer meer tegen scoren. We maakten nog een achtste doelpunt wat de eindstand op 8-4 in ons voordeel bracht.


In onze tweede wedstrijd van de dag namen we het op tegen de titelfavoriet GP Bulls. Zij mochten de aftrap nemen en probeerden ons meteen onder druk te zetten. In de beginfase konden we de druk nog redelijk afhouden. We raakten er wel niet gemakkelijk onderuit. Toen Björn voor een overtreding in het eigen vijfmetergebied een tweede groene kaart en dus ook geel kreeg moesten we het twee minuten met een man minder doen. Uit die fase kregen we een penalty tegen die gelukkig voor ons gemist werd. De resterende tijd met een man minder probeerden we de bal vast te houden achter doel. We kwamen nog steeds zonder kleerscheuren uit de strijd. De druk bleef echter aanhouden en uiteindelijk begaven we ook. Het werd 0-1 en ze bleven nog steeds doorduwen. In een mum tijd stonden we drie goals in het krijt. De trainer vroeg een time-out om een wissel en zo ook een wijziging van de tactiek door te voeren. Zo mocht Gilles voor de eerste keer meedoen bij de eerste ploeg in een officiële wedstrijd. De ingreep van de trainer om met drie losse sticks te gaan spelen wierp zijn vruchten af. Nu kwamen we eindelijk onder de druk uit en konden terug ademen. We legden nu vlotte combinaties op de mat en konden ook gevaar creëren aan de overkant. Björn maakt er na een mooie assist van Gilles 3-1 van. We kregen nog enkele kansen voor de rust maar gingen met deze tussenstand de onderbreking in.

Na de pauze gingen we door op de ingeslagen weg en wat niemand halfweg de eerste helft voor mogelijk hield werd de waarheid. De tegenstander had nog altijd geen antwoord gevonden op ons gewijzigd systeem. De ruimte die we kregen werd optimaal benut en we speelden de Bulls van het kastje naar de muur. In twee tijden kon Gilles er 3-2 van maken en niet veel later zette Gilles zijn debuut nog wat extra luister bij door de gelijkmaker binnen te schieten. De trainer van de tegenstrever vroeg een time-out aan want zijn spelers waren duidelijk het noorden helemaal kwijt. Er werd nu gebikkeld om elke morzel grond. We kwamen opnieuw op achterstand maar lieten het niet aan ons hart komen. We bleven er voor gaan en vochten nog maar eens terug door met een doelpunt van Björn terug op gelijke hoogte te komen. Aan de overzijde konden ze hun ogen niet geloven. De spanning was te voelen tot naast het veld. De tegenstander zette nu alles op alles met een slotoffensief. Ondanks een stevige organisatie kregen we enkele kansen tegen maar de bal geraakte niet voorbij onze keeper. We hadden nog een mogelijkheid maar het schot kwam er niet uit. Het bleef een spannende match tot op het eind. Twee minuten voor tijd moesten we dan toch het onderspit delven. De keeper twijfelde wat hij ging doen en de bal rolde binnen. Zo werd het een nipte 5-4 nederlaag. Maar iedereen mag trots terug kijken op een sterke prestatie. Zonder ook Bryan en Hedwige te vergeten.

20 oktober 2015