Winnaar op Internationaal GP Bulls toernooi in Eindhoven

Afgelopen weekeinde namen we deel aan de derde editie van het Internationaal toernooi georganiseerd door de GP Bulls in Eindhoven. Er deden veertien ploegen mee aan dit toernooi, dus moesten alle wedstrijden gespreid worden over drie dagen. De poulewedstrijden werden vrijdag en zaterdag afgewerkt, de kruisfinales en finalematchen stonden zondag op het programma.

Donderdagavond 27 augustus werden we om 19 uur verwacht in het Van Der Valk-hotel voor het welkomstdiner. Eén van onze spelers Hedwige en onze scheidsrechter Matthias moesten om 21u30 naar de vergadering voor de laatste belangrijke informatie.

Poulefase

Wij waren samen met zes andere teams ingedeeld in poule B. Vrijdag 28 augustus begonnen we om 10u45 aan onze eerste match van het toernooi. Alle vier de wedstrijden die we speelden werden met ruime cijfers gewonnen. 24-0 tegen Augustiner Tigers, 8-0 tegen Iron Cats, 15-1 tegen GP Bulls 2 & 6-1 tegen Macron Warriors Viadana. Door de vele kwaliteit in onze ploeg en de weinige tegenstand die we kregen in de eerste drie partijen kreeg iedereen de kans om veel speelminuten te verzamelen. In de laatste wedstrijd van de dag boden de Italianen wat meer weerstand. Hierdoor speelden we bijna de hele tijd met onze basisploeg.

Om 20 uur was er nog een activiteit gepland waar iedere ploeg zich kon voor inschrijven daardoor gingen we al om 18u30 aan tafel voor het avondmaal. Rond acht uur kwamen we aan bij het Philips-stadion van voetbalclub PSV waar we een rondleiding kregen door een gids. Eerst bezichtigden we de loges met een mooi uitzicht op het veld. Dan volgden we verder door de gangen - waar veel foto's hangen van oude gloriën en spelers uit recentere tijden tot op heden - naar de spelerstunnel. Daar gingen we tot aan de grasmat die we uiteraard niet mochten betreden. Op het laatst kregen we ook nog de kleedkamers te zien. Daarna keerden we terug naar het hotel om in bed te kruipen.

Na een zware eerste dag moesten we zaterdag 29 augustus maar twee keer het veld op. We moesten opnieuw vroeg beginnen om 10u15 maar dan was er vijf uur tussen voor we nog eens mochten opdraven. We wonnen beide wedstrijden met dubbele cijfers, 17-1 tegen Estonian Wolves & 24-1 tegen WH Tigers Bolzano. Door de gunstige uitslagen konden we met het oog op de finaledag de basisspelers nog wat meer rust gunnen. Zo waren alle spelers tevreden met hun speelkansen. Dat we eindigden als groepswinnaar is een logische zaak na zes overwinningen op zes partijen.

Halve finale

Zondag 30 augustus om 11 uur namen we het in de halve finale als eerste uit poule B op tegen de nummer 2 uit poule A, Torpedo Ladenburg. In de aanvangsfase kwamen we goed weg toen de Duitsers na een carambole een open kans de nek om wrongen. Daarna namen we het heft in handen met een geduldige opbouw op zoek naar openingen. Er volgden schoten op doel maar telkens stond er iemand in de weg, zelfs een penalty werd gered door de keeper. Pas toen Björn minder dan vijf minuten voor rust zijn vleugels ontbond met een geslaagde dribbel na een fantastisch blok van zijn medespelers en dito afwerking in de verste hoek kwamen we op voorsprong. Nog geen twee minuten later kon Björn alleen op doel afgaan en er 2-0 van maken. Dat was meteen de ruststand.

In het begin van de tweede helft hielden we gemakkelijk controle over de wedstrijd. We diepten onze voorsprong zelfs uit tot 0-3 na een perfect uitgevoerde dubbele één-twee tussen Björn en Berrie, en laatstgenoemde had de bal maar binnen te tikken. Bij deze stand zag de tegenstander eindelijk in dat ze druk moesten zetten wilden ze nog kans maken op de zege. In de slotfase kregen we enkele doelpogingen tegen maar we moesten pas twee minuten voor tijd een doelpunt slikken. In de slotseconden sneuvelde na 3 jaren van trouwe dienst nog de stick van Björn. Deze halve finale wonnen we verdiend met 3-1. Ons eerste doel, de finale bereiken, was dus binnen. Om op volle sterkte de finale te kunnen aanvatten moesten we wel nog Björn zijn reservestick klaarstomen.

Finale

Omstreeks 16u45 werd de finale tegen de gastheer GP Bulls op gang gefloten. Zij mochten opzetten en hielden de bal een poosje in de ploeg terwijl ze ons aftasten. Wij deden hetzelfde in de zoektocht naar openingen. Na een afgeketste aanval kregen we een messcherpe counter om de oren. Twee spelers van de tegenpartij raasden op ons doel af. De ene speler zette de laatste man in de wind met een knappe actie en gaf de perfecte assist naar de vrijstaande speler voor doel die maar hoefde binnen te tikken. We kwamen op achterstand en moesten dus reageren.

We hielden het hoofd koel en niet veel later brachten we de score terug in evenwicht via een typische goal van Berrie. Kort erna dienden we de Nederlanders met de 2-1 via penalty na een afgebroken aanval zelfs de definitieve klap toe zou later blijken. De tegenstander kreeg geen kans meer bij elkaar gespeeld en kon enkel dreigen via afstandsschoten die telkens afgeblokt werden door de defensie. Ons vertrouwen in een goede afloop groeide zienderogen. De aanvallen richting vijandig doel zorgden wel telkens voor gevaar. Nog voor de rust liepen we uit naar een mooie 4-1 voorsprong na een vlotte tegenaanval van ons via Björn en een binnentikkertje van Marcel na een mooie assist van Björn.

In de tweede helft hielden we gemakkelijk controle over de tegenstander. Eén van onze vele omschakelingen leverden maar één doelpunt meer op. Het was Berrie die er na een knappe actie 5-1 van maakte. De andere ploeg voerde de druk op maar ze konden ons nauwelijks in de problemen brengen. De wedstrijd liep op zijn einde en er werd niet meer gescoord. Onze eerste gouden medaille op een Internationaal toernooi was dus een feit. Dit was tevens de laatste match van de Nederlandse spelers Berrie en Marcel bij onze ploeg na een vruchtbare samenwerking van een jaar en van hun carrière.

De prijsuitreiking vond pas plaats tijdens de afterparty waar we deze keer geen individuele award kregen maar wel de eerste prijs in ontvangst namen.

3 september 2015