7de Belgische titel op rij al binnen na voorlaatste competitiedag


Afgelopen zaterdag stond de derde competitiedag in de Belgische Super League op het programma. Door het forfait van Somival E2 wegens een tekort aan spelers speelden we slechts twee van de drie wedstrijden. Die 3 punten kregen we dus in de schoot geworpen. Tegen Rhodie E1 en BISO '65 E1 moest er wel gestreden worden voor de punten. Als aan enkele voorwaarden voldaan werd konden we al kampioen zijn.

De eerste wedstrijd was al meteen bepalend of het doek op de voorlaatste speeldag al over de titelstrijd zou kunnen vallen. De tweede in de stand BISO '65 E1 nam het in een spannende wedstrijd op tegen de derde en tevens de gastheer Rhodie E1. Onze eerste achtervolger kwam niet verder dan een 4-4 gelijkspel. Als we onze beide wedstrijden winnend afsloten waren we zeker dat we onszelf opvolgden als kampioen.

In onze eerste wedstrijd stonden we tegenover het nummer drie in de klassering Rhodie E1. De thuisploeg zaterdag mocht aan de match beginnen. Ze gingen op zoek naar een opening in onze afweergordel maar konden geen vinden. De eerste keer dat we de bal onderschepten scoorden we meteen via een snelle omschakeling. De organisatie achterin stond goed op punt en iedere keer we in balbezit kwamen waren we gevaarlijk voor doel. De aanvallers vonden elkaar gemakkelijk met lange passen en doorsteek passen met als gevolg veel kansen die redelijk vlot afgewerkt werden. Een onoplettendheid in de verdediging voor de rust werd nog afgestraft. In de tweede helft gingen we door op ons elan van de eerste helft. De combinaties liepen nu zelfs nog vloeiender. Het leverde veel mooie doelpunten op, ook enkele uitstekende individuele acties monden uit in fantastische goals. We slikten wel nog een tegendoelpunt wat de einduitslag op 15-2 in ons voordeel bracht.


De tegenstander in onze tweede wedstrijd van de dag was onze dichtste belager in de stand BISO '65 E1. Zij mochten starten aan de wedstrijd. We begonnen afwachtend aan de partij met een stevig verdedigend blok. Het balbezit was lange tijd voor de tactisch sterke tegenstander maar ze konden ons nauwelijks in de problemen brengen. Eens in balbezit probeerden we de eveneens stevige organisatie aan de overkant te ontwrichten. We kwamen bijna op voorsprong via Björn, zijn schot belande echter door een ongelooflijke voetsave van de scheidsrechter over het doel. Even later scoorden we gelukkig dan toch de openingstreffer. We diepten de voorsprong uit tot 2-0. Eigenlijk had het dus 3-0 moeten en 4-0 kunnen zijn na een schot van Fuxin dat blijkbaar door beide doelpalen uit het doel werd gehouden. Nog voor rust lieten we door enkele individuele fouten de tegenpartij helemaal terug in de match komen. Bij de eerste tegengoal ging het licht bij de keeper eventjes uit waardoor ze de bal maar binnen te leggen hadden. Binnen de minuut stonden de bordjes zelfs terug in evenwicht na simpel balverlies waardoor hun spits alleen op doel kon afgaan. De niet onhoudbare bal werd door de doelman onvoldoende afgeweerd en ging uiteindelijk toch in doel. 2-2 aan de rust.

De concentratie was helemaal terug bij ons in de tweede helft. We gingen voluit op zoek naar een nieuwe voorsprong. De tegenstander trok nu wel een degelijke muur op voor hun doel wat het moeilijk maakte om er door te geraken. Maar onze twee blokkers konden toch een kleine opening forceren. Voor Björn voldoende om de bal mooi in de hoek te plaatsen. Ook achterin stelden we orde op zaken. We gaven amper nog iets weg. Bij de weinige kansen die we tegen kregen was ook de keeper terug bij de pinken. Op de tegenaanval liepen we steeds verder uit via goeie acties van Fuxin en Björn. We wonnen uiteindelijk met vier doelpunten verschil, 6-2.

Door onze twee wedstrijden winnend af te sluiten zijn we al op de voorlaatste wedstrijddag zeker dat we onszelf opvolgen als Belgisch kampioen. Tevens de zevende Belgische titel op rij. In de tweede wedstrijd kenden we op het einde van de eerste helft wel eventjes een dipje. Het is echter opnieuw gebleken als we gefocust zijn en op niveau presteren we nog altijd de sterkste ploeg van België zijn.

17 februari 2015