6 op 12 op tweede en derde speeldag levert tweede plaats op in Nederlandse Hoofdklasse

Op zaterdag 22 november & 13 december 2014 werden de wedstrijden van de tweede & de derde competitiedag in de Nederlandse Hoofdklasse afgewerkt. Tijdens de tweede speeldag speelden we tegen de titelhouder De Pont E1 & The Black Scorpions E1. Op de derde speeldag waren de beide koplopers Upward E1 & De Pont E1 onze tegenstanders. De grootste favoriet om zichzelf op te volgen De Pont E1 was tweemaal te sterk. Maar zes punten in de andere twee wedstrijden leveren ons wel de tweede plaats op.

We openden de tweede speeldag met een wedstrijd tegen De Pont E1 die samen met ons & Upward E1 op kop stonden. Dat deze wedstrijd te vroeg op het seizoen kwam voor ons was een zekerheid. Het geluk stond dan ook nog een keer niet aan onze zijde. Binnen de vijf minuten stonden we op een dubbele achterstand na een bal op de paal die via de keeper toch nog in doel ging en een tegenaanval die een onterecht doelpunt opleverde. We speelden eigenlijk niet zo slecht maar in de zone van de waarheid liep het telkens mis. Zij lieten ook nog enkele kansen onbenut waardoor we met 2-0 gingen rusten. Door de achterstand moesten we natuurlijk nog meer komen in de tweede helft. We kregen wel enkele mogelijkheden die we helaas niet konden afwerken. Iedere keer we balverlies leden kwamen we in moeilijkheden. Ze tikten het telkens mooi uit waardoor we nog drie doelpunten moesten slikken. De schade bleef relatief beperkt en op het einde scoorden we nog de verdiende eerredder na een mooie combinatie wat resulteerde in een 5-1 nederlaag.

We sloten de dag af met een wedstrijd tegen The Black Scorpions E1. We begonnen goed aan de wedstrijd met enkele kansen die we omzetten in een verdiende voorsprong van twee goals. Daarna herstelde de tegenstander een beetje het evenwicht in het spel. Nu kregen we allebei kansen met het merendeel voor ons. Op doelpunten was het wel wachten tot in de slotfase van de eerste helft. Wij namen drie van de vier goals voor onze rekening wat een 5-1 ruststand in ons voordeel opleverde. In het tweede deel hoefde het voor ons niet echt meer. We lieten ze wat te veel komen waardoor het nu helemaal gelijk op ging. Er werden heel veel kansen gecreëerd, veel doelpunten gemaakt maar beide doelmannen voorkwamen een nog hogere score. We liepen wel nog een klein beetje verder weg. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 10-4. Na de tweede competitiedag dag stonden we derde op één punt van de eerste plaats na een 3-3 gelijkspel tussen de koplopers De Pont E1 & Upward E1.

Op de derde competitiedag speelden we onze eerste wedstrijd tegen Upward E1, op dat moment nog co-leider. In het begin tasten beide ploegen elkaar wat af. Het was een gesloten wedstrijd met weinig kansen tot gevolg. Schoten richting doel werden door de defensies afgeweerd. Halfweg het eerste deel kregen we een penalty toegekend die we vakkundig afwerkten. Onmiddellijk na ons doelpunt was het bijna opnieuw gelijk. We namen het heft daarna wel helemaal in handen en liepen uit naar een 3-0 voorsprong door de weinige mogelijkheden efficient af te maken. Kort voor rust slikten we nog een tegendoelpunt na slecht verdedigen. 3-1 ruststand. Bij de start van de tweede helft was het balbezit voor de tegenstander maar ze konden ons nauwelijks in de problemen brengen. In de omschakeling waren we de gevaarlijkste ploeg en bij de eerste aanval scoorden we meteen. Zij bleven de bal rondspelen zonder doelgevaar te creëren. Op één van de vele tegenaanvallen liepen we zelfs nog verder weg naar 5-1. We kregen wel nog een doelpunt binnen maar toen was de wedstrijd echter al gespeeld. Net voor het laatste fluitsignaal zetten we de bordjes op 6-2 in ons voordeel.

Onze tegenstander in de tweede wedstrijd van de derde speeldag was De Pont E1. Na de kansloze nederlaag tegen hen op de vorige competitiedag wilden we nu proberen beter te doen. In de beginfase was het voor beide ploegen nog wat aftasten. Het meeste balbezit moesten we aan onze opponent laten maar in de omschakeling was de eerste grote kans die gemist werd voor ons. Daarna kwamen we meer en meer in de verdrukking waardoor we enkele gevaarlijke ballen richting ons eigen doel onschadelijk moesten maken. Af en toe kwamen we eventjes onder de druk uit en kregen we zelfs via  strafschop een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Jammer genoeg belande de bal op de paal. We bleven onder druk komen en uiteindelijk gingen zij met een verdiende voorsprong rusten. Via een onterechte strafschop weliswaar. 1-0. Vlak na de pauze sloegen we meteen terug met een mooie afgewerkte aanval. De Pont bleef de bal monopoliseren maar kon weinig doelgevaar creëren. Op de tegenaanval kregen we nog enkele goede kansen om op voorsprong te komen maar helaas. Naarmate de tweede helft vorderde voerden zij de druk op met enkele kansen die ze niet voorbij de keeper kregen. Vijf minuten voor tijd werden we echter na dom balverlies gepakt op een snelle counter. Dat was voor ons een mentale tik die we niet meer te boven kwamen. We konden geen grote kansen meer afdwingen. We kwamen uiteindelijk zelfs nog goed weg met een 3-1 einduitslag.

3 februari 2015