Mooie afsluiter seizoen met nederlaag tegen sterke Starriders in Hoofdklasse

Zaterdag vond de 7de en laatste competitiedag van het seizoen plaats in Driebergen. Dit keer waren het niet enkel de Hoofd- en Overgangsklasse, ook de teams uit de regio’s kwamen hier spelen. Op het NK streden 8 teams voor 3 promotieplaatsen naar de Overgangsklasse. 

Wij moesten in de Hoofdklasse maar één wedstrijd spelen, namelijk tegen de Starriders. Vanaf het beginsignaal was het knokken om de bal. Beide teams zetten een sterke druk. De Starriders creëerden al snel een doelkans, maar de keeper stopte de bal. Enkele minuten later kwamen ze op voorsprong. We lieten ons echter niet doen en wisten veel ballen te stoppen, om die vervolgens om te zetten in mooie kansen. Jammer genoeg misten vele ballen het doel, maar er zaten enkele hele mooie doelpunten (en kansen) tussen. Het ging er hard aan toe op het veld. Er werden veel fouten gemaakt, maar er werd eerlijk gespeeld. Verre passen van Björn naar Fuxin – en omgekeerd – verrasten de Starriders en brachten ons op een mooi eindresultaat van 4-10. Het was een zeer faire match en een leuke seizoensafsluiter. Daarna hieven we het glas op een mooi seizoen.

In de Hoofd- en Overgangsklasse zullen er enkele wijzigingen gebeuren, wat de competitie sterk zal beïnvloeden volgend jaar. De Pont E2, Somival E1 en SGB E1 promoveren naar de Overgangsklasse. In de Hoofdklasse mogen we de GP Bulls E1 en The E-Team Emmen E1 verwelkomen. Het belooft een spannend en moeilijk jaar te worden. "De eerste 6 maanden zullen we ons wat moeten behelpen want we zullen een belangrijke schakel (Hedwige) eventjes niet kunnen inzetten wegens een rugoperatie." aldus Mark Tansens.

De eerstvolgende competitiedag van komend seizoen voor ons is op zaterdag 20 september 2014 in de Hoofdklasse te Emmen.

1 juli 2014, Hedwige Van Steen