Screamers kampioen van België voor de 6de keer op rij

Zaterdag werd in Antwerpen de laatste competitiedag van dit seizoen afgewerkt. De Screamers speelden twee wedstrijden, tegen de gastheer Wheelblazers en tegen de concurrent voor de titel Somival. De Dragons kwamen ook tweemaal in actie, tegen Somival en Rhodie.

De Dragons moesten eerst aantreden tegen Somival. In de eerste helft hielden ze goed stand en stonden aan de rust op achterstand met het kleinste verschil. In de tweede helft konden ze niet verhinderen dat de tegenstander de score verder uitdiepte. Ze pikten wel nog twee doelpunten mee maar na een verdienstelijke wedstrijd was de nederlaag een feit. De volgende opponent was Rhodie. In het begin hadden de Dragons enkele mooie kansen om op voorsprong maar lieten die onbenut. En als je de kansen niet afmaakt krijg je het deksel op je neus.  De achterstand liep vlug op en aan de rust was de schade te groot om in de tweede helft nog kans te maken op de overwinning. Er werd verloren maar er zat op zijn minst een punt in.

De Screamers waren zaterdag maar een zucht meer verwijderd van een zesde titel na elkaar. Vooraleer we konden beginnen met vieren moesten we wel eerst nog twee matchen spelen. Tegen de Wheelblazers zijn we nooit in de problemen gekomen wat ook te verwachten viel tegen de laatste. In de eerste helft kreeg onze keeper meer werk dan eigenlijk zou mogen. Op één bal na kon hij ze wel allemaal uit zijn doel houden. Onze spitsen waren dan weer niet efficiënt genoeg met de vele opgelegde kansen wat uiteindelijk toch nog in een 5-1 ruststand resulteerde. Na rust kregen we veel minder tegenstand, nu hadden we in de verdediging helemaal geen werk meer. In de aanval gingen we beter spelen wat het produceren van doelpunten ten goede kwam. Na het laatste fluitsignaal stond er een 17-1 overwinning op het scorebord.

Het hoogtepunt van de dag was de strijd om het kampioenschap tussen de twee rivalen Somival en GIDOS Screamers. De beker voor de kampioen van België kon ons eigenlijk nog moeilijk ontglippen. We moesten al verliezen met elf doelpunten verschil om geen kampioen te spelen. Met die gedachte was de nodige scherpte bij ons niet aanwezig om tot het uiterste te gaan. Onze tegenstander was wel scherp en gemotiveerd om ons voor het eerst in zes jaar punten af te snoepen. Het was een spannende wedstrijd waarin de beste kansen eigenlijk voor Somival waren maar ze kregen de bal niet voorbij de keeper. Bryan kreeg voor een eerste fout meteen een groene kaart wat in rolstoelhockey een laatste verwittiging betekent. Even later krijgt een tegenspeler voor een overtreding enkel een mondelinge verwittiging. Kort erna krijgt die speler geel en moet twee minuten naar de kant. We kunnen hier echter niet van profiteren. Het duurt tot twee minuten voor rust vooraleer Björn ons op voorsprong brengt. Het meeste doelgevaar was voor ons in de eerste helft maar tegen een ploeg die vooral aan verdedigen denkt is het moeilijk om te scoren.

De tweede helft was minder hoogstaand wat minder kansen opleverde. We moesten de gelijkmaker incasseren na een mooie actie van een tegenspeler. We reageerden wel gepast en het duurde niet lang voor we weer op voorsprong stonden. Na slecht druk zetten en eveneens verdedigen stonden de bordjes weer in evenwicht. De keeper ging ook niet helemaal vrijuit in deze fase. Een collectieve fout volledig afgestraft. De tegenstander kwam in de hele tweede helft twee maal voor doel maar scoort er wel twee. We moesten ook nog noodgedwongen wisselen omdat Fuxin medische problemen had. We probeerden nog om te winnen. De tegenstander was echter tevreden met een punt en kroop massaal achteruit. We hadden nog een goede mogelijkheid maar scoren lukte niet meer. We zijn kampioen van België voor de zesde keer op rij en uiteindelijk is dat het enige wat telt. Proficiat aan de trainers en de spelers.

Wij hebben geen woorden nodig om te zeggen hoe goed we wel zijn, wij tonen met daden op het veld wat we waard zijn. De resultaten van de laatste zes à zeven jaren zeggen genoeg. Met alle tegenslagen die we gekend hebben in deze periode blijven we de beste ploeg van België.

16 juni 2014