Sterke en bemoedigende prestatie van de Dragons in Nederland

Zaterdag 5 april stond de 3de competitiedag van Regio Zuid in Nederland op de agenda. We begonnen de dag met enkele verwachtingen. We moesten winnen van de GP Bulls E3, andere winsten waren mooi meegenomen. Er stond een drukke agenda op het schema: spelen tegen GP Bulls E3, GP Bulls E2, Rhodie en BISO ’65.

De eerste wedstrijd tegen de GP Bulls E3 ging moeizaam van start. We probeerden te scoren door te passen naar elkaar. Door een pass tegen het wiel van Cliff in plaats van zijn stick, werd die pas een voorzet voor de tegenstander. Die kans lieten ze niet onbenut. Het stond 0 – 1 in hun voordeel. We werden allemaal wakker en pakten het slimmer aan. We gingen allemaal samen spelen en hadden de bal bijna constant bij ons. Na geduldig afwachten konden we nog enkele kansen benutten. De tegenstander gaven we geen enkele kans meer. Eindstand 3 – 1.

Na amper één wedstrijd tussen begonnen we aan de tweede wedstrijd. We waren goed opgewarmd. Vorige keer hadden we verloren van de GP Bulls E2 met maar liefst 3 - 11. Dit keer was hun belangrijkste speler afwezig. Onze doelman Kevin kampte met enkele fysieke ongemakken en moest het veld verlaten. Jordy en Thibaut keepten afwisselend. Al snel werd duidelijk dat het nek aan nek was. Beide teams vochten om iedere bal. Wel was ons team het meest stille van de twee. Het andere team werd steeds zenuwachtiger naarmate de tijd vorderde. De Bulls kregen 2 penalty’s, die Jordy mooi tegenhield. Met 4 – 3 en nog twee minuten te gaan werd de strijd bikkelhard. De tegenstander ramde er op los en deed alles om de bal te bemachtigen, maar we hielden het hoofd koel en zorgden dat de score bleef. Door het mooie samenspel hebben we ook deze wedstrijd mooi gewonnen.

De felbegeerde zes punten hadden we al, nu kon het alleen nog mooier worden. We begonnen onze derde wedstrijd zelfverzekerd. Jammer genoeg kwam ons samenspel dit keer moeilijk op gang. De eerste helft werden we sterk gedomineerd door de Limburgers. We kregen rake klappen en de stand was al snel 1 – 4 aan de rust. Daarna kwamen we echter goed op gang en gaven we ze geen ruimte meer. We wisten nog één punt te maken en hielden de bal uit ons doel. Met een eindstand van 2 – 4 waren we erg tevreden. Het verschil was klein en we hebben het hen behoorlijk moeilijk gemaakt.

Ook de laatste wedstrijd zouden we niet zomaar uit handen geven. Tweedes in rangschikking of niet, we zouden alles proberen om toch te winnen van BISO ’65. Eerst leek ons dat nog te gaan lukken ook. We speelden vanaf het begin sterk. Anders dan andere competitiedagen, wachtten we af vooraleer we op doel schoten, wat de kans op slagen alleen maar vergrootte. Dit knap staaltje teamwork bracht ons op een gelijk niveau met de tegenstander. Hoewel het nek aan nek was, kreeg de tegenstander 3 penalty’s en wist er 2 van te benutten. Eindstand 2 – 4.

We mogen spreken van een geslaagde dag en hopen het de volgende en laatste competitiedag weer zo goed te doen.

8 april 2014, Hedwige Van Steen