Screamers behaalt 9 op 9, Dragons 3 op 9 tijdens eerste speeldag in België

Op de eerste competitiedag van de Belgische Super League wonnen de Screamers alle drie hun wedstrijden met grote overtuiging. De Dragons wonnen één van hun drie matchen na een spannende tweede en derde partij.

Het eerste duel was een confrontatie tussen de eerste en de tweede ploeg van GIDOS. Vanzelfsprekend namen de Screamers na een moeizame start de bovenhand van de Dragons. De aanvallers moesten eerst warm draaien voor we een eerste keer de opening vonden in de defensie die tot dan goed stand hield. Daarna gingen we beter spelen en liepen de combinaties beter. De score werd zo verder opgedreven. Enkel op het einde van de eerste helft konden de Dragons een goaltje meepikken. De tweede helft kende eenzelfde verloop wat uiteindelijk een 19-1 eindstand opleverde.

De tweede wedstrijd van de Screamers was de topper tegen de nummer twee van vorig seizoen Somival. In de beginfase zat de match goed op slot ging het er wat hard aan toe. Bijna halfweg de eerste helft klommen we op voorsprong. Kort erna verdubbelden we zelfs de score. Na een foutje slikten we even snel de aansluitingstreffer. Onze coach vroeg direct een time-out aan om wat tactische wijzigingen door te voeren die duidelijk hen effect niet misten. Zo konden we verder uitlopen na enkele vlotte acties. Alleen door een carambole kregen we nog een tweede goal binnen in de eerste helft. In de tweede helft was de spanning er wat uit. Het overwicht bleef wel voor ons. Met goed samenspel zorgden we nog voor spektakel door enkele mooie doelpunten te maken. Ook de tegenstander kon nog een paar keer knap tegen scoren. We wonnen het duel met 15-5.

In de laatste match speelden we met de Screamers tegen Rhodie. In het begin laveerde de tegenstander gemakkelijk door onze defensie maar na de balrecuperatie konden we tegen prikken en de aanval afronden. Onze opponent kon ons ook twee maal verslaan na een hard schot en een blunder van de keeper. Tijdens het vervolg van de wedstrijd hadden we meer controle, scoorden vlot en lieten we de tegenstrever nog weinig kansen toe. De wedstrijd werd beëindigd met een 18-2 uitslag.

De tweede wedstrijd van de Dragons tegen de Wheelblazers werd door eigen toedoen onnodig spannend gemaakt. We kwamen al snel op een 3-0 voorsprong maar na de 4-1 lieten we de tegenpartij terug in de wedstrijd komen. Heel de wedstrijd hadden we wel de controle en de voorsprong in handen. Bij een 9-5 stand vergaten we in de laatste 5 minuten om het op de counter helemaal af te maken en kon de tegenstrever nog bijna langszij komen. Het werd 9-7.

De derde wedstrijd voor de Dragons tegen Biso beloofde een spannend duel op te leveren en dat bleek ook te kloppen. We kwamen op een 0-1 achterstand maar slaagden erin om gelijk te maken. Bij een 1-2 kregen we via een penalty de kans aangeboden om de bordjes opnieuw in evenwicht te brengen maar die bleef jammer genoeg onbenut. Zo reden we de hele wedstrijd achter de feiten aan. In de laatste minuten van de match stond een 2-3 op het scorebord toen de opponent in de laatste seconden de einduitslag met een penalty vastlegde op 2-4.

28 oktober 2013